Girona: La visita de Felip de Borbó a Girona torna a generar protestes

La plaça del Vi fou l'escenari triat pels antimonàrquics gironins per a manifestar el seu rebuig a la monarquia. Una cinquantena de persones s'han concentrat […]


La plaça del Vi fou l'escenari triat pels antimonàrquics gironins per a manifestar el seu rebuig a la monarquia.

Una cinquantena de persones s'han concentrat aquest dijous 1 de juliol a la plaça del Vi, convocats per la CUP de Girona i l'organització juvenil Maulets. Sota el lema " Fora els borbons de Girona" i "No a la Fundació Príncep de Girona", els manifestants han corejat crits contra de la presència a Girona d'un representant de la monarquia borbònica.

Posteriorment, dos membres de Maulets, Biel de Montserrat i Enric Stern (ambdós encausats ara fa un parell d'anys pel cas de la crema de fotografies del rei) han procedit a fer la lectura del manifest, en el qual s'hi explicaven les raons del rebuig que genera entre un sector de la ciutadania gironina la Fundació Príncep de Girona. Concretament, es demanava que no s'utilitzi el nom de la ciutat per a promocionar i legitimar la monarquia borbònica a Girona, ja que la institució monàrquica és contrària als valors de la democràcia i de la llibertat. També es va lamentar la contínua submissió a la Corona del conjunt de forces polítiques representades a l'ajuntament de la ciutat.

Un portaveu ha desconvocat la concentració i ha convidat als assistents que ho desitgin a acompanyar als organitzadors fins la seu de la Fundació Príncep de Girona. Un nombrós grup de manifestants ha enfilat el Pont de Pedra i ha fet via fins al carrer Nou i l'avinguda Jaume I. Un cop al portal de l'edifici on s'ubica la seu, els antimonàrquics han desplegat una pancarta i han enganxat al portal papers on s'hi expressava un rebuig explícit a la Fundació Príncep de Girona i als Borbons.

2 de juliol de 2010