Gràcia (BCN): acte sobre les retallades i la privatització de la Sanitat

El proper dijous 23 de febrer, la CUP de Gràcia us convida a assistir a l’acte que hem organitzat sobre lesretallades i privatització de la sanitat. […]


El proper dijous 23 de febrer, la CUP de Gràcia us convida a assistir a l’acte que hem organitzat sobre lesretallades i privatització de la sanitat. Serà a les 20h aLa Torna (c. St. Pere Màrtir, 37), i hi intervindran:

Lluís Camprubí. Investigador del Grup de Recerca en Desigualtats en Salut de la Universitat Pompeu Fabra.

Isa Garnika. Treballadora de l’Hiospital de la Vall d’Hebron, membre de la CGT i d’Endavant.

PROU RETALLADES A LA SANITAT PÚBLICA CATALANA

Ja fa més d’un any que va començar una campanya d’esquarterament de l’estat del benestar emmascarada darrere d’unes suposades polítiques d’austeritat, duta a terme per un govern que ens vénen com “el dels millors”.

Fent creure a la població que l’ajust era necessari i que els problemes financers que patim són la nostra responsabilitat, el govern va començar a realitzar unes retallades pressupostàries que han suposat un daltabaix en tots els centres sanitaris.

Les conseqüències d’aquestes retallades no són suposicions ni rumors, són fets reals que es poden comprovar només acostant-nos a qualsevol hospital i centre d’atenció primària: augment de les llistes d’espera, tancament de centres sanitaris, reducció dels equips de treball, estades més llargues a urgències a causa dels llits tancats, pitjor qualitat de materials, augment de l’estrès i l’angoixa del personal sanitari… situacions que, inevitablement, afecten a la qualitat de l’assistència, realitat que, a hores d’ara, el conseller de Salut Boi Ruiz segueix negant.

La fal·làcia de la insostenibilitat del sistema sanitari, enlloc de la mala gestió duta fins ara, ha provocat una disminució considerable del pressupost, la qual ha afectat als aspectes més bàsics de l’assistència però, casualment, no s‘ha vist traduïda en una disminució de caps i càrrecs de poder, i ha deixat entreveure les vertaderes intencions de la dilapidació del nostre sistema sanitari actual: la privatització dels serveis de salut; situació que beneficia, un cop més i com sempre, a les empreses privades.

Les protestes organitzades i protagonitzades per professionals i veïns porten mesos en marxa i algunes s’han traduït en petites victòries parcials (com el tancament del servei d’urgències de l’hospital de l’Esperança a les nits, i no de manera definitiva i total com es projectava), però això no és suficient: cal seguir la lluita amb més força encara, perquè l’única lluita que es perd és la que s’abandona.

Per tot això, des de la CUP de Gràcia, us convidem a una xerrada sobre la situació actual i real del nostre sistema sanitari i sobre les retallades que pateix. És important estar informat de primera mà i sense censures. Cal que tota la ciutadania sàpiga què significa el que aquest govern està fent amb el nostre sistema de salut, quines alternatives existeixen i les mentides i mitges veritats que ens expliquen sobre la seva sostenibilitat.

Ens trobarem el proper dijous 23 de febrer, a les 20h a l’Ateneu La Torna (c. Sant Pere Màtir núm. 37). Us hi esperem!

19 de febrer de 2012