Hospitalet de Llobregat: La CUP es posa a caminar malgrat la prohibició de l’acte de presentació

La presentació de la CUP de l'Hospitalet de Llobregat estava prevista pel 19 de juny, però l'Ajuntament no va donar permís al·legant que no era […]


La presentació de la CUP de l'Hospitalet de Llobregat estava prevista pel 19 de juny, però l'Ajuntament no va donar permís al·legant que no era una entitat de la ciutat.
Tot i aquesta iniciativa, la CUP de l'Hospitalet manifesta que seguirà amb la roda de contactes iniciada fa mesos amb el teixit associatiu i es posar a treballar de manera pública per fer de l'Hospitalet una ciutat al servei de les classes populars i en contra de les polítiques "salvatges d'aquest govern municipal" que promou "l'especulació i la destrucció del patrimoni".ReCUPerem l'Hospitalet

Sota aquest lema la Candidatura d'Unitat Popular de l'Hospitalet ens presentem a la ciutat amb un objectiu clar: fer de l'Hospitalet una vila, més justa, més lliure i més igualitària. Les polítiques de l'Ajuntament han generat una dualitat social insostenible, afavorint un elitisme focalitzat al districte comercial de la Gran Via i marginant barris, on la superpoblació i ña precarietat laboral són la base del dia a dia. Quan els i les hospitalenques vam deixar de ser la prioritat?

Fa uns mesos que vam fixar la data del 19 de juny per fer la nostra presentació. Des de la CUP de l'Hospitalet voliem fer una diada participativa: una botifarrada, als jardins de Can Sumarro, amb la col·laboració  de grallers i un cantautor, i on l'interacció entre la persones esdevingués l'eix central de l'acte. Però des de l'Ajuntament no se'ns va donar el permís.  Davant d'això volem manifestar:

– El nostre rebuig a la política municipal de gestió de l'espai públic, encaminada a posar entrebancs a la realització d'actes al carrer, emparant-se en una llei de civisme que equipara l'activitat de les entitats amb la de l'activitat empresarial.

–  que la negativa a donar permís a una organització política legalment constitïda, al·legant que som entitat de la ciutat, respon a l'interés de silenciar veus discrepants amb la gestió de l'ajuntament del municipi, i d'aquest punt excloem les veus d'aquelles formacions polítiques, que tot i la seva crítica a aquesta gestió, representen la mateixa cara de la moneda d'aquest projecte de ciutat.

Encoratgem les associacions i entitats de la ciutat a reclamar l'espai públic com a peça clau en l'establiment de relacions socials, fomentant un model d'oci alternatiu i de participació ciutadana, que serveixi per cohesionar socialment els barris de la ciutat.:

 

font llibertat.cat

29 de juny de 2010