La Junta Electoral i el TSJC s’inhibeixen davant la concentració que l’extrema dreta vol fer aquest dissabte davant la seu de la CUP

La Junta Electoral i el TSJC s’inhibeixen davant de les denuncies posades per la CUP demanant que sigui prohibida la concentració d’extrema dreta que hi […]


La Junta Electoral i el TSJC s’inhibeixen davant de les denuncies posades per la CUP demanant que sigui prohibida la concentració d’extrema dreta que hi ha prevista per aquest dissabte 2 de desembre davant de la seu nacional de la Candidatura d’Unitat Popular a Barcelona. La CUP va presentar escrits d’urgència als dos organismes demanant la prohibició d’aquesta concentració. Es dóna la circumstància que el mateix dia la CUP-Crida Constituent té previst reunir el Consell Polític de l’organització a la seu nacional per tancar el seu programa per a les eleccions del proper 21 de desembre.

Tant la Junta Electoral espanyola com el TSJC s’han negat a prohibir la concentració feixista i han traslladat la responsabilitat al Departament d’Interior, que actualment es troba en mans del Govern espanyol arran de l’aplicació del 155. Tot i la insistència dels advocats de la CUP davant d’Interior, i a poques hores de la concentració feixista, els mossos encara no han fet cap informe sobre la situació.

Davant d’aquest fets, la CUP ha fet una crida a la militància a fer un cordó davant de la seu a partir de les 11:30 del matí. “La Junta Electoral i el TSJC ens deixa en absoluta indefensió, així que ens veurem obligats a fer un cordó de seguretat davant de la seu que permeti als representats del Consell Polític reunir-se” ha explicat el candidat de la CUP, Jordi Salvia.

Salvia ha denunciat que ens trobem “davant la segona part del 20 de setembre. Aquell cop l’estat pretenia assaltar de forma il·legal la nostra seu de la mà de la Policia Nacional espanyola i aquest cop venen de la mà de l’extrema dreta. Els rebrem com llavors, de forma calmada i pacifica, però dempeus i decidits a no deixar-nos intimidar”.

Per altra banda, i arran dels fets dels darrers dies, l’equip jurídic de la CUP està estudiant la possibilitat d’impugnar la composició de la Junta Electoral espanyola. La CUP considera que la Junta està actuant “de part” amb resolucions on es prohibeix que un grup de jubilats es pugui concentrar a Reus per demanar la llibertat dels presoners polítics, imposant a TV3 un nou llibre d’estil, fent retirar pancartes on es demana “democràcia” o perseguint el color groc, mentre s’inhibeixen davant de les amenaces de l’extrema dreta davant d’una seu d’un partit independentista.

1 de desembre de 2017