Lleida: Fora la bandera espanyola! Contra la imposició, per Festa Major i durant tot l’any

El passat Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, la Paeria decidia no fer onejar cap bandera als màstils de l’Ajuntament. Contraposant-ho a l’actitud dels […]


El passat Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, la Paeria decidia no fer onejar cap bandera als màstils de l’Ajuntament. Contraposant-ho a l’actitud dels defensors del Roser, el tinent d’alcalde Xavier Sàez, defensava com un èxit el fet que no onegés cap bandera tot dient que la política "es fa governant, i no cridant".

 
Tot just dues setmanes després de la Diada, la Festa Major de Tardor ens torna a mostrar el veritable rostre d’aquest ajuntament pretesament "catalanista i d’esquerres" que amb motiu de la festivitat de Sant Miquel engalana els nostres carrers amb multitud d’ensenyes espanyoles, la mateixa que oneja des del màstil més alt del nostre ajuntament. La submissió a la imposició espanyola evidencia la naturalesa claudicant del tripartit municipal, i des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) volem respondre al senyor Sàez que la llibertat s’aconsegueix lluitant, i no claudicant.

Es per això que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) vol mostrar tot el seu recolzament a les activitats de l’Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) que es mobilitza durant les Festes de Tardor per combatre la imposició espanyola, i sol·licita la retirada de la bandera i de la simbologia espanyolista imposada dels carrers de la nostra ciutat i de la Paeria durant la Festa Major i també durant tot l’any.

 Lleida, 28 de setembre de 2006.
Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
29 d'abril de 2015