Lleida: La CUP fa dissabte a la Paeria

La CUP ha fet, dilluns 14 de maig, dissabte a les portes de la Paeria. Diversos membres de la Candidatura d'Unitat Popular de Lleida han […]


La CUP ha fet, dilluns 14 de maig, dissabte a les portes de la Paeria. Diversos membres de la Candidatura d'Unitat Popular de Lleida han realitzat una acció de denúncia de la forma de fer política dels partits presents al consistori tot netejant l'entrada a l'Ajuntament de Lleida acompanyats d'una pancarta amb el lema "Fem dissabte a la Paeria! Per la participació ciutadana i la democràcia directa". La CUP ha cridat a fer dissabte, el 27 de maig, tot fer entrar aire fresc i una nova forma de fer política a l'Ajuntament a través del vot per la CUP.


El 27, fem dissabte a l'Ajuntament! Fem que la participació ciutadana i la democràcia directa siguin el motor en la presa de decisions de la Paeria.


Si existeix una constant en la vida política d’aquests darrers anys a la ciutat de Lleida, aquesta és que indubtablement la manca de regeneració tan en els projectes com en els integrants dels partits del govern i l’oposició. Ens trobem doncs, amb candidats que porten dècades exercint càrrecs públics, amb els mateix partit governant l’Ajuntament des de fa quasi trenta anys…  Aquests partits (govern i oposició) i els seus representants polítics han professionalitzat la política deixant de banda el component de militància desinteressada al servei de la transformació social i l’altruisme. Amb tants anys enquistats, són molts els racons on la brutícia s’ha instal·lat dins el Saló de Plens i això s’ha materialitzat en actituds poc dialogants, prepotència de l’administració, manca de transparència, manca d’idees noves, manca de participació ciutadana,… Aquesta situació ens ha dut a una falta d’higiene democràtica considerable i a un apoltronament dels càrrecs públics que dirigeixen la ciutat. 


La necessitat de ventilar el Saló d Plens, de fer-hi entrar aire fresc doncs, esdevé prioritària. Però no es tracta tan sols d’obrir les finestres i la porta de l’Ajuntament per desprès tornar-les a tancar de nou, es tracta de que aquestes romanguin obertes per al conjunt de la ciutadania i que una nova manera de fer, d’entendre i de practicar la política, amb permanent interacció entre ciutadans i càrrecs electes i apostant per la participació ciutadana com el nou pilar que ha de sustentar la gestió dels afers col·lectius a la ciutat, s’instal·li al Saló de Plens. Cal que la ciutadania prengui cadira al Saló de Plens per no marxar-ne, que aquesta hi intervingui sense exclusions i que sigui considerada i consultada l’hora de decidir en allò que l’afecta directament. Cal establir nous mecanismes de participació permanents com són els consells ciutadans, cal decidir els pressupostos de l’Ajuntament de forma participativa i vinculant entre tots i totes les veïnes,… 


És per això que des de la CUP considerem imprescindible que el proper diumenge dia 27, la ciutadania de Lleida aposti per dur a terme una neteja a fons del Saló de Plens i de tot l’Ajuntament. Això és precisament el que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) vol transmetre amb l’acció d’avui, traslladant la necessitat de que la democràcia directa i la participació ciutadana, siguin quelcom més que promeses i passin a ser una realitat. Aquest és el compromís de la CUP.

14 de maig de 2007