Lleida: La CUP dóna carabasses a la Paeria per la seva gestió de la capitalitat de la cultura

El 28 de desembre, a les portes de la Paeria, la CUP de Lleida va fer balanç de la Capitalitat de la Cultura Catalana que la […]El 28 de desembre, a les portes de la Paeria, la CUP de Lleida va fer balanç de la Capitalitat de la Cultura Catalana que la capital de Ponent ostentà al llarg de l’any 2007. La CUP es va mostrar crítica amb la gestió que la Paeria ha fet d’aquesta capitalitat i va decidir donar carabasses a l’Ajuntament de Lleida. La CUP va aprofitar per fer públic un document on es valora de forma crítica l’any de capitalitat cultural.


La CUP va considerar que la capitalitat no ha suposat un increment significatiu de la programació cultural, i a més s’ha produït en un any on la Paeria ha permès l’enderroc d’edificis modernistes significatius pel patrimoni arquitectònic de la ciutat, on s’han censurat exposicions artístiques, i en el qual s’ha continuat permetent la instal·lació al Roser, un edifici de gran simbolisme històric i tradicionalment vinculat a usos culturals, d’un hotel de luxe en forma de Parador Nacional.


La CUP apuntà que l’activitat de les associacions culturals de Lleida ha suplert en bona part la manca d’idees del consistori tot realitzant diversos i reeixits actes culturals.


Amb aquests arguments, la CUP de Lleida ha justificat l’assignació de les carabasses, a la fi de 2007, a la gestió d’aquesta capitalitat cultural, que ha estat decepcionant.

3 de gener de 2008