Lleida: La CUP qualifica les amenaces del regidor Barberà com una revenja política

La Candidatura d’Unitat Popular de Lleida davant les amenaces del regidor de mediambient de la Paeria, el Sr. Barberà, de multar la CUP amb milers […]


La Candidatura d’Unitat Popular de Lleida davant les amenaces del regidor de mediambient de la Paeria, el Sr. Barberà, de multar la CUP amb milers d’euros per haver penjat cartells sobre la consulta del 25 d’abril, vol fer públiques les següents manifestacions:

Considerem les amenaces del Sr. Barberà un nou esglaó més en la impostura i desorientació manifestada pel govern municipal davant la consulta democràtica i participativa del 25-A, un govern que encara no ha paït que la societat lleidatana s’hagi organitzat i expressat lliurement sense tuteles.

Així mateix considerem que es tracta d’un nou cas de revenja política per part del PSC contra la CUP, per les crítiques que la formació independentista va fer sobre l’actuació del regidor de participació ciutadana, Joan Gómez, per la seva  negativa a col·laborar per solucionar les mancances dels equipaments locals cedits el diumenge passat i la seva estratègia de desmobilització popular.

Entenem que l’equip de govern amb mesures com aquestes intenta portar el debat sobre la independència i la democràcia participativa al terreny de l’ordre públic i la neteja perquè és incapaç de respondre en el terreny polític als plantejaments de la CUP i també a la proposta participativa de Lleida Decideix.

Manifestem que les amenaces d’emprendre accions repressives contra la CUP per haver fet campanya electoral per part de la primera i una crida a la participació en la segona, són impròpies d’un sistema democràtic i ratllen el ridícul i la frontera del que és tolerable.

    – Creiem que les mesures adoptades per l'ajuntament envers la nostra formació política respecte a la consulta popular posen en evidència el caciquisme polític al qual diàriament estem sotmesos per part de l'equip de govern. L'ajuntament, en cap moment, va dotar-nos dels recursos necessaris per a dur la consulta ni va facilitar els mitjans suficients perquè aquesta pogués dur-se a terme amb normalitat.

    – Considerem menyspreable que l'ajuntament vulgui inculpar i denunciar la CUP per encartellar en espais públics, quan ni el mateix equip municipal predica amb l'exemple. Abans però, hauria de derogar l'ordenança de civisme i facilitar copioses cartelleres i marquesines a tots els conciutadans lleidatans perquè puguin tenir plataformes d'expressió i de publicitat gratuïtes per a fer ressò de les seves activitats.

     

Lleida, 26 d’abril de 2010

Candidatura d’Unitat Popular

27 d'abril de 2010