Lleida: El ministre Clos ve a imposar el projecte de parador enmig de la censura a la veu de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat que els han impedit assistir a la presentació pública del futur Parador de Turisme de Lleida que s'ha […]La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat que els han impedit assistir a la presentació pública del futur Parador de Turisme de Lleida que s'ha fet aquest dimarts al migdia a l'Ajuntament de Lleida. Mitja dotzena de simpatitzants i representants de la CUP s'ha apropat fins la Paeria amb l'objectiu d'assistir a l'acte de presentació i alhora manifestar el seu desacord amb aquesta actuació. Un dels portaveus de la CUP, Ferran Dalmau, ha explicat que els han impedit el pas a un acte públic 'negant-los la possibilitat de ser presents a l'acte, tot i ser els representats de la sisena força política de la ciutat'.


La Candidatura d'Unitat Popular davant la presentació del projecte del parador a l'emblemàtic espai del Roser per part del Ministre Clos, el dimarts 12 de febrer,al saló de plens de la Paeria, vol fer públiques les següents consideracions: 


1. Que l'Ajuntament de Lleida avui novament ha conculcat els drets de representació política als i les representants de la Candidatura d'Unitat Popular que es dirigien al Saló de Plens de la Paeria per tal d’assistir a la presentació del projecte, impedint-los el pas a un acte públic obert i negant-los la possibilitat de ser presents a l'acte. Un fet, el d'impedir la presència dels representats de la sisena força política de la ciutat, amb més de mil sufragis en les darrers eleccions municipals i part interesada en el procés del contenciós administratiu que mantenim amb la Paeria per aquesta quesito, que considerem una autèntica cacicada de l’alcalde Ros.


2. La Candidatura d'Unitat Popular, tal i com ve defensant en els darrers anys, considera el projecte del parador al Roser una autèntica barbaritat, un projecte irrespectuós amb la memòria històrica de l'espai i la seva significació com a espai preferent de memòria col·lectiva i que suposarà la privatització del que ha estat un dels principals espais al servei de la cultura de la ciutat. És per això, que ens mantenim ferms en la nostra oposició, que entenem i així ho sentim és plenament compartida per la ciutadania de la ciutat, com així s'ha demostrat amb la recollida de més de 2000 signatures contra el projecte, la manifestació del passat 12 d'octubre on 2000 persones varen exigir al carrer l'aturada del projecte i les desenes d’activitats de tota mena impulsades els darrers anys. És per això que ens mantindrem ferms en la nostra oposició en tots aquells àmbits d’actuació que venim desenvolupant: en la lluita popular, en la via judicial…


3. La Candidatura d'Unitat Popular segueix creient que cal que sigui el conjunts dels lleidatans i lleidatanes els qui decideixin quins han de ser els futurs usos per a l'espai, i que cal impulsar definitivament una consulta ciutadana a la ciutadania, deixant de banda la imposició unilateral de projectes que no gaudeixen a cap suport social.


 


Lleida, 12 de febrer de 2008.


Candidatura d'Unitat Popular

13 de febrer de 2008