Llibertat Abdullah Öcalan!

Aquests darrers dies han aparescut notícies preocupants sobre l’estat de salut d’Abdullah Öcalan, escriptor kurd i president del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), empresonat […]


Aquests darrers dies han aparescut notícies preocupants sobre l’estat de salut d’Abdullah Öcalan, escriptor kurd i president del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), empresonat en règim d’aïllament a Turquia des de 1999. Arran d’aquestes notícies, s’han tornat evidents les dificultats dels seus advocats per poder visitar-lo i per tant, per garantir-ne el dret a defensa, un dret fonamental.

Un cop més el govern d’Erdogan ataca el poble kurd a través de l’aïllament i la negació del dret a defensa del líder kurd, i a més, nega la informació necessària per conèixer el seu estat de salut. Això es produeix mentre l’estat turc continua perseguint, empresonant i matant a població kurda a Turquia i també a Rojava, el nord de Síria. 

Des de la CUP volem mostrar un cop més el nostre suport a la resistència i lluita del poble kurd, així com la nostra preocupació per la situació del poble kurd i en concret d’Abdullah Öcallan. És indispensable exigir al govern d’Erdogan la fi de la repressió i persecució de la dissidència i del moviment kurd així com és urgent facilitar tota la informació sobre l’estat de salut d’Öcalan i trencar amb el seu aïllament, que és un tracte inhumà i degradant de tortura.

Llibertat Abdullah Öcalan! Visca la lluita del poble kurd.

 

18 de març de 2021