1 de maig. Mataró torna a mobilitzar-se contra les retallades

El 1r de maig, dia de lluita internacional de la classe treballadora, la Plataforma pel Repartiment del Treball i la Riquesa del Maresme, formada per […]


El 1r de maig, dia de lluita internacional de la classe treballadora, la Plataforma pel Repartiment del Treball i la Riquesa del Maresme, formada per l’esquerra sindical (COS, CGT, IAC-CATAC) i les organitzacions populars (CUP, Maulets, Assemblea de Joves del Maresme i Revolta Global) ha organitzat una manifestació a Mataró amb el lema ‘contra les retallades i la reforma laboral’. A la convocatòria hi ha participat unes 250 persones i s’ha clos a la plaça de Santa Anna amb la lectura d’un manifest unitari.

La jornada ha estat marcada per la recuperació de la diada de l’1 de maig a Mataró, per la solidaritat amb les represaliades i empresonades per la vaga general del 29M, i per la voluntat de millorar la coordinació i eixamplar la mobilització social contra les retallades de drets socials, laborals i nacionals que imposen els mercats financers i que executen els governs de CiU i del PP.

Manifest llegit al final de la manifestació:

El 1r de Maig commemorem la lluita que milions d’homes i dones venim mantenint des de sempre en defensa de la dignitat i els drets de la classe treballadora. Aquest dia recordem la lluita de 1886 a Chicago per la jornada de 8 hores en la qual van assassinar a cinc treballadors.

El capitalisme del segle XXI ha arribat al màxim de desenvolupament i globalització i està incrementant els seus nivells d’explotació de la classe treballadora a nivell mundial, intentant que tornem a les condicions de semiesclavatge de segles enrere, robant-nos els drets que tant esforç i vides ens ens hi han costat.

Al nostre país, la pèrdua de drets és cada vegada més important i la Reforma Laboral, les Retallades Socials al costat del Pacte Social, representen el cop definitiu. El dret al treball estable no existeix. El salari, les vacances, la seguretat, la mobilitat, les funcions, el nostre descans, la salut… tot ho decideix l’empresari. Hem perdut el dret a la pensió digna, a l’estabilitat en l’ocupació, ens baixen el sou, ens acomiaden, ens lleven l’habitatge, ens quedem sense ajudes per seguir sobrevivint. Es privatitzen els serveis públics mentre retallen les despeses socials perquè l’educació, la sanitat o les cures, per exemple, només estiguin garantides qui poden pagar-ho.

Per canviar tot això, les organitzacions de l’esquerra alternativa i anticapitalista del Maresme hem convocat ja dues Vagues Generals. I seguirem lluitant, com fins ara, als carrers, les empreses, per sectors, per territoris, en tot el país. Hem de seguir lluitant, hem de seguir al carrer, hem de convocar altres manifestacions i una nova Vaga General fins a aconseguir els nostres objectius, perquè la lluita és l’únic camí per recuperar tot el que ens han robat en aquests últims anys amb motiu de la crisi econòmica induïda pels rics i els poderosos.

Cap dels drets que hem tingut fins ara ens els ha regalat ningú, els hem hagut de lluitar. Per tant, cal mantenir-los i que les generacions futures els coneguin, els segueixin defensant i augmentant.

Les treballadores i treballadors, les classes populars, les organitzacions socials, el moviment estudiantil i juvenil, les assemblees populars, el 15M, el moviment veïnal, plataformes de desnonats, assemblees d’aturats… som els protagonistes en la nova societat que volem construir amb unes bases de justícia social, llibertat, participació, igualtat, recolzament mutu i autogestió. Hem de treballar tothom plegat per aconseguir aquests objectius.

Recuperem els drets que ens han arrabassat, el dret al treball estable, a tenir un salari, una pensió i un habitatge digne, uns serveis públics de qualitat i gratuïts per a tota la població, impedim que uns pocs rics i sense escrúpols ens manipulin i explotin perquè treballem humiliats només al servei dels seus interessos.

Davant la darrera onada repressiva de detencions de sindicalistes i activistes socials articulada des del poder polític, considerem que respon a una campanya de criminalització de la lluita sindical i social, a una estratègia de confusió i intoxicació cap a l’opinió publica per ocultar i fer callar les legitimes protestes de la ciutadania contra les Retallades Socials, la Reforma Laboral i l’intent d’acabar amb els drets adquirits durant lustres per la classe treballadora i per tant exigim la immediata posada en llibertat de totes les detingudes i detinguts.

Visca el 1r de maig!
Visca la lluita de la classe obrera!

2 de maig de 2012