Manresa: La CUP, indignada pel nou retard en la construcció de la pasarel·la

La CUP de Manresa s’ha mostrat decebuda i preocupada pel retard en la construcció de la pasarel·la que ha d’unir el Barri Antic amb les […]La CUP de Manresa s’ha mostrat decebuda i preocupada pel retard en la construcció de la pasarel·la que ha d’unir el Barri Antic amb les Escodines. La formació independentista ha manifestat la seva decepció davant l’anunci fet pel gerent de l´empresa municipal Forum, Francesc Carné, que la regidora d´Urbanisme, Àngels Mas, no ha contradit.Segons Carné, les obres (previstes pel 2007) no estaran acabades fins l’any2010.


La CUP recorda que aquesta infraestructura està en l’agenda municipal des de fa molts anys, i acusa el govern municipal de menystenir els veïns del nucli antic de Manresa. Segons Adam Majó, regidor de la Candidatura, “l'evolució del barri de les Escodines, des d'un punt de vista social i urbanístic, hagués estat molt diferent si la pasarel·la s’hagués construït quan tocava, fa deu o quinze anys”. Majó creu que l’antic torrent de Sant Ignasi ha actuat com a barrera durant tots aquests anys, i aquest fet ha contribuït a que el nucli antic de la ciutat no hagi pogut afrontar alguns dels reptes plantejats. El nou retard és un altre revés a les aspiracions dels veïns, que veuen com de nou, no se’ls té en compte.


Des de la candidatura independentista s’ha volgut aclarir que aquesta pasarel·la no hauria de ser una infraestructura aïllada, sinó que hauria de formar part d’un conjunt de passeres que ajudessin a salvar els diversos desnivells d’una ciutat de turons com és Manresa. En aquest sentit, Adam Majó ha aprofitat per reclamar la construcció d’una pasarel·la que uneixi la Carretera de Cardona (a l’alçada del barri de l’Avecrem) amb la zona de lleure del Congost. D’aquesta manera, les instal·lacions esportives i d’esbarjo s’acostarien al centre de la ciutat, facilitant així els desplaçaments dels manresans i manresanes.


Per últim, Jordi Masdeu, portaveu de la formació, ha expressat la seva confiança en que “quan es construeixin aquestes pasarel·les es tingui en compte els usuaris de la bicicleta, cada cop més presents a la ciutat, i que juntament amb els vianants han de ser els grans beneficiats dels nous vials'. Masdeu també ha manifestat que si les obres haguessin estat necessàries per al transit de vehicles, ja faria anys que estarien enllestides.

7 d'octubre de 2008