Manresa: La CUP vol que l’ajuntament desenvolupi la xarxa wifi i ofereixi internet

La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa portarà al proper ple municipal una moció on es demana el compromís de l’ajuntament en el desenvolupament de la […]


La Candidatura d’Unitat Popular de Manresa portarà al proper ple

municipal una moció on es demana el compromís de l’ajuntament en el

desenvolupament de la xarxa wifi i que oferexi servei d’internet de

banda ampla als usuaris dels serveis municipals.


Amb aquesta proposta la candidatura independentista vol apropar les noves tecnologies als ciutadans, sobretot aquells que participen dels diferents programes socials, educatius, d’oci,… que tenen vinculació amb l’ajuntament. El punt 2 de l’article 6è de la Llei General de Telecomunicacions (3/2003) permet que una institució pública faciliti l’accés a la banda ampla per part dels usuaris dels serveis que aquesta presta. Un exemple en són les biblioteques de la Diputació de Barcelona que dónen servei de banda ampla als seus usuaris mitjançant unes claus d’accés.


Per a donar un servei com aquest l’Ajuntament de Manresa hauria de redactar un informe o projecte tècnic exposant-ne la seva voluntat a la CMT (Comissió del Mercat de les Telecomunicacions), i que aquest hi dongúes el vist i plau. En aquest projecte, la CUP, vol que el consistori dongui també servei d’internet en algunes zones obertes de la ciutat, com ara el passeig Pere III, la plaça Major, el parc de Puigterrà, el Parc de l’Agulla, el parc de la piscina i des d’alguna plaça o alguns espais dels diferents barris de la ciutat. Poblacions catalanes com Vic, Castelldefels o Esplugues de Llobregat, ja han dut a terme projectes similars.

La moció vol fer incís també en el desenvolupament de la xarxa wifi a Manresa. Actualment existeix una xarxa, Guifibages, que indirectament el mateix consistori manresà ha finançat. Ara cal, segons la CUP, regularitzar o oficialitzar-la i que l’ajuntament també es faci càrrec del seu manteniment a nivell tècnic.


 


CUP Manresa


manresa@cup.cat


http://www.manresa.cup.cat


 

17 d'abril de 2008