Marea de la Plataforma en Defensa de l’Ebre pels carrers de Sant Jaume i Deltebre

Les CUP veiem molt positiu que tot i els avisos de pluges, més de 10.000 persones han desafiat la climatologia i han caminat pels carres […]


Les CUP veiem molt positiu que tot i els avisos de pluges, més de 10.000 persones han desafiat la climatologia i han caminat pels carres de Sant Jaume i Deltebre amb crits de ‘Lo riu és vida! No als transvasaments!’ o ‘ Ni un pam de terra! Ni una gota d’aigua!’.

Aquesta mobilització reafirma que les Terres de l’Ebre tornen a estar en peu de guerra deu anys després d’haver acabat l’anterior cicle àlgid de lluita. Així, una nova generació d’ebrencs i ebrenques s’incorpora a la lluita de la PDE. Una lluita de la PDE que ara s’ha convertit en defensa nacional (mai abans, una mobilització de la PDE havia estat concorreguda per tantes banderes estelades).

Per primera vegada, la CUP ens hem fet visibles en una mobilització de la PDE a les Terres de l’Ebre. Així, centenars de militants i simpatitzants de les CUP a l’Ebre i d’arreu del país, on hi destacava la presència del diputat David Fernández, han portat una pancarta amb el lema ‘L’aigua no està en venda. Als Països Catalans comarques i rius amb vida’.

Destaquem també la penjada de dos pancartes amb els lemes ‘Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua. Ni transvasaments ni BCN World’ per una banda i ‘El Capitalisme se’n riu perquè ens eixuguen lo riu’ per l’altra banda. Amb aquestes dues pancartes, s’ha volgut anar un pas més enllà a l’hora d’assenyalar el sistema capitalista com a responsable de l’explotació de recursos i territoris com les Terres de l’Ebre.

Des de la CUP valorem la mobilització com a molt exitosa, quedant ben palès que ha començat un nou cicle en aquesta lluita on tant la CUP com el conjunt de l’Esquerra Independentista del país estaran del costat del moviment social en la defensa de l’Ebre, del Segre, del Ter, del Xúquer,…

31 de març de 2014