El Marroc impedeix a l’Intergrup per la Pau i Llibertat del Sàhara al Parlament de Catalunya visitar els territoris ocupats

El diputat de la CUP-CC, Vidal Aragonès, forma part de la delegació 


Les autoritats del Marroc han impedit aquest divendres entrar al Sàhara Occidental a una delegació de l’Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara (IPLS) del Parlament de Catalunya, on tenien previstes trobades i reunions amb col·lectius sahrauís que denuncien la vulneració constant dels Drets Humans. El diputat de la CUP Crida Constituent, Vidal Aragonès, forma part d’aquesta delegació, que en aquests moments es troba a l’aeroport de d’Al-Aaiun.

Segons han explicat des de la delegació, només aterrats a l’aeroport, procedents de Las Palmas (Illes Canàries), un representant del govern del Marroc els ha comunicat que no podien baixar i els ha emplaçat a tornar a l’aeroport d’origen on tenen previst arribar cap a les 16.30h de la tarda.

La delegació de l’Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara (IPLS) del Parlament de Catalunya està formada pels diputats Ferran Civit (ERC), Susanna Segovia (Catalunya En Comú Podem) i Vidal Aragonés (CUP). També l’integren Lupe Moreno (Agència Catalana de Cooperació), el cap de l’àrea de Drets Humans del FCCD, Toni Royo i Oriol Puig (Sàhara  Dempeus), a més de Minoves i Aristoy.

No és la primera vegada que el Marroc impedeix a representants institucionals entrar al Sàhara. Les autoritats d’aquest país mai donen l’ordre d’expulsió per escrit, tal com ha passat al l’IPLS del Parlament de Catalunya, al·legant que es vol perjudicar els interessos del Marroc.

 

28 de febrer de 2020