Martorell: La CUP aposta per un model participatiu real

Ahir va tenir lloc la segona xerrada dins el cicle de xerrades de la CUP de Martorell sota el títol “Avancem cap a la democràcia […]Ahir va tenir lloc la segona xerrada dins el cicle de xerrades de la CUP de Martorell sota el títol “Avancem cap a la democràcia participativa!”

L’acte va acollir una quarantena de veïns i veïnes de Martorell per parlar i debatre sobre la participació, la necessitat d’aquesta com a eina per fer front a la complexitat de la societat on ens trobem.


En primer lloc intervingué Sílvia Gili com a tècnica en participació ciutadana i membre de la CUP qui emmarcà la participació dins el context de la societat actual i senyalà la importància de la participació com a eina de transformació social i com a eina per tal d’integrar i solucionar temes complexes com el canvi climàtic o temes d’immigració d’una forma transversal.

Tot seguit, Eloi Mayordomo, tècnic en participació ciutadana explicà l’origen de la participació i els diferents models existents de participació en funció del paper que tenen els ciutadans i de la seva implicació en aquests. També parlà de la importància dels moviments socials com a ens dinamitzadors del canvi i de la transformació social.

A continuació Ana Maria Rodrigo com a membre de la CUP explicà diferents experiències participatives de la CUP de Martorell i les propostes electorals en temes de democràcia participativa, com ara la incorporació de les noves tecnologies o dels pressupostos participatius. També parlà de la creació de consells ciutadans sectorials, per tal de poder fer propostes actives sobre temes diversos com són les festes de Martorell, temes de medi ambient, etc.

La sessió finalitzà amb un interessant debat sobre els temes exposats així com també sobre el model de participació que ha de tenir Martorell i la importància de fomentar i potenciar el teixit associatiu del municipi, dotant-lo de vies i canals de participació en temes diversos amb l’objectiu de crear una cultura participativa

19 de maig de 2007