Martorell: La CUP opta per nous models de gestió de la realitat associativa local

El tercer punt de trobada organitzat per la candidatura martorellenca ha aprofundit en les dinàmiques culturals de la ciutat i en les dinàmiques que l'ajuntament […]El tercer punt de trobada organitzat per la candidatura martorellenca ha aprofundit en les dinàmiques culturals de la ciutat i en les dinàmiques que l'ajuntament hauria d'emprendre per a la seva dinamització.


La cultura ha centrat el tercer punt de trobada de la Candidatura d'Unitat Popular de Martorell. Des de dinàmiques participatives, la candidatura de l'esquerra independentista ha començat a definir les prioritats en matèria cultural i associativa per a la vila de Martorell.


Els membres de la comissió de cultura de la CUP, Narcís Rodríguez i Pep Puig han exposat el balanç de situació de les polítiques culturals a la ciutat, com a punt de partida del debat entre els i les assistents, que s'ha generat posteriorment.

Constatant la manca de teixit cultural cohesionat, el desconeixement de les propostes existents a la ciutat i el poc prestigi del patrimoni cultural i arquitectònic per part de la ciutadania, els assistents al punt de trobada han realitzat un seguiment del paper del consistori en aquests esdeveniments i les possibilitats de capgirar la situació.

En aquest sentit, s'ha optat per establir noves vies de relació amb les entitats, fomentant la seva independència i autogestió. S'ha constatat la necessitat de dotar-se d'un espai polivalent que serveixi d'espai de trobada de diferents entitats del municipi.

La recuperació de la cultura i la història local s'ha evidenciat com una necessitat per tal d'avançar en la cohesió social de tots els martorellencs i les martorellenques i s'ha insistit en donar a conèixer a dins i fora de la ciutat del patrimoni artístic i cultural que Martorell posseeix.

Els punts de trobada que s'estan duent a terme per crear el programa electoral de la candidatura martorellenca clouran el proper 24 de març amb un monogràfic dedicat a la democràcia participativa.


Sens dubte aquest serà un dels eixos fonamentals de la Candidatura d'Unitat Popular de Martorell

per a les eleccions municipals del proper 27 de maig.

5 de març de 2007