Mataró: La CUP retreu a l’Ajuntament haver retirat una pancarta independentista d’un balcó

Al passat ple de l'Ajuntament la CUP de Mataró va preguntar perquè es va retirar una pancarta a favor de la independència durant la festa […]


Al passat ple de l'Ajuntament la CUP de Mataró va preguntar perquè es va retirar una pancarta a favor de la independència durant la festa de les Santes que un particular va penjar a casa seva. Així mateix, va preguntar com és l'Ajuntament va malgastar diners públics per a llogar una grua per fer-ho. 

La pancarta, que era de Maulets, demanava des d'un balcó particular i amb el permís del seu propietari la retirada de la bandera espanyola que oneja a l'Ajuntament.
Segons explica el militant de la CUP de Mataró Juli Cuéllar al seu bloc, però, la pancarta no va agradar als qui manen, que van demanar al propietari que els deixés accedir al seu balcó per retirar-la. El veí va exigir una ordre judicial que els operaris de la brigada municipal no tenien. Finalment, van recórrer a una grua que usa el servei de manteniment i van aconseguir retirar la pancarta.

El regidor de via pública, Francesc Melero, va respondre la pregunta de la CUP afirmant que la retirada va ser "un simple tràmit en compliment de la normativa de publicitat". A més, va amenaçar amb multar els "infractors" que van col·locar la pancarta "il·legal".

Segons Cuéllar, "la pancarta independentista va ser retirada perquè qüestionava la lògica del poder i l'espanyolisme dels nostres governants municipals". D'aquesta manera, la normativa de publicitat s'hauria usat "com un instrument de censura contra l'esquerra independentista".

7 de setembre de 2010