Mataró: La CUP vol ser l’alternativa d’esquerres a les municipals de 2007

Diumenge 2 d’abril, els i les membres de la CUP de Mataró van celebrar una Assemblea General en la qual es valorar l’activitat política duta […]


Diumenge 2 d’abril, els i les membres de la CUP de Mataró van celebrar una Assemblea General en la qual es valorar l’activitat política duta a terme, la situació actual de la ciutat i es van traçar els eixos de treball. Finalment es va refermar la voluntat de presentar una llista pròpia a les municipals de maig de 2007 que podria encapçalar en Joan Jubany, la Carme Polvillo o en Jordi Canal.

Segons l’anàlisi de la CUP el principal problema de Mataró és l’actual model de creixement especulatiu que ha imposat el PSC -PSOE i que han acceptat els seus socis (ICV i ERC). La situació política està marcada per uns partits de govern burocratizats, fracturats per disputes internes, envellits i amb problemes de relleu. La legislatura ja no dóna més de sí i la iniciativa de transfomració del govern és nul·la.

La situació socioeconòmica està marcada per la destrucció del teixit productiu, la pèrdua d’oferta comercial amb botigues que tanquen i són substituïdes per caixes, bancs o immobiliàries. L’economia de Mataró és feble i no té cap pla de futur creïble, més enllà de la bombolla immobiliària. La qual cosa condiciona negativament la gestió cultural, els serveis socials o l’educació.

Davant de tot plegat, la CUP ratifica la decisió de presentar-se a les eleccions municipals de 2007 amb una llista pròpia i un programa d’esquerres que elaborarà de forma participativa amb totes les persones i col·lectius afins de la ciutat.

L’assemblea ha proposat que les persones que encapçalaran el projecte de la CUP seran la Carme Polvillo, en Joan Jubany i en Jordi Canal. Abans de l’estiu, en una assemblea oberta, es farà públic el nom de la persona que formalment serà la candidata de la CUP a l’alcaldia.

Mataró, 4 d’abril del 2005

4 d'abril de 2006