Més de mig miler de persones es manifesten ‘Per la dignitat del pobles, 12-0 Res a celebrar’

La CUP considera que el Dia de la Hispanitat enalteix l’ocupació, el genocidi i el racisme La manifestació en contra el Dia de la Hispanitat […]


La CUP considera que el Dia de la Hispanitat enalteix l’ocupació, el genocidi i el racisme

La manifestació en contra el Dia de la Hispanitat aplega més de cinc-centes persones, sota el lema ‘Per la dignitat dels Pobles, 12-0 Res a celebrar’.  La marxa havia estat convocada per la CUP conjuntament amb diverses organitzacions i col·lectius: la Plataforma por otro 12 d’Octubre, CAJEI, Endavant, Casa Sandino, Assemblea Bolivariana de Catalunya, Colectivo Mapuche Penna Trawun i CSO Barrilonia.

D’altra banda, a Poble Nou es van produir incidents a l’entorn de la celebració d’un concert neonazi amb dues detencions, quatre persones detingudes i tres ferits greus. L’esmentat concert d’havia de celebrar a Sabadell, però la protesta popular va fer que es trallades a Barcelona. És per aquest motiu que unes 150 persones es van manifestar davant sala The Other Place on es feia el concert.

Diverses furgonetes dels mossos d’esquadra van irrompre al carrer i van carregar. Durant un moment de confusió i tensió. Els agents van prendre la façana del loal i es posar al davan amb l’objectiu de protegir la festa neonazi.

Aquest local ja te precedents d’envoltar-se de persones feixistes, l’abril de 2009, va ser escorcollat en una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, en el marc d’una operació contra els ‘Ángeles del Infierno’, banda d’estètica motard i ramificacions ultradretanes que disposava de tres locals al Poblenou i el desembre de 2007, altres 8 membres dels ‘Ángeles del Infierno’ ja havien estat detinguts per idèntics delictes, decomissant-se armes de foc i propaganda nazi.

13 d'octubre de 2011