La moció de suport a les treballadores de les Llars d’Infant de sitges no s’aprova després d’un intens debat al Ple.

Aprovada la moció presentada per la CUP de suport tècnic i logístic al Correllengua, i aprovada també una moció conjunta en defensa de l’escola catalana. […]


Aprovada la moció presentada per la CUP de suport tècnic i logístic al Correllengua, i aprovada també una moció conjunta en defensa de l’escola catalana.

El proper 5 d’Octubre a les 19:00 hores a les Botigues, es realitzarà un nou Punt de Trobada on s’exposaran les posicions que han estat preses al Ple per la CUP i el perquè d’elles. A més de debatre tots els apunts fets pels assistents. En els propers dies serà comunicada la ubicació concreta d’aquest acte.

Conflicte laboral a les Llars d’Infants municipals.  

La moció presentada per la CUP en suport a les treballadores de les Llars d’Infants municipals, la Moixiganga i el Cercolet, va ser rebutjada pels 13 vots del quatripartit: CiU, PP, SGI i NH i els vots favorables de la CUP i el PSC. La moció rebutjada tenia com a objectius apropar les condicions laborals de les treballadores a les que es donen en les Llars d’Infants de la Generalitat. La moció també acordava aprovar de nou l’augment de 300€ mensuals en el sou de les treballadores. Aquesta quantitat, un 23% del seu sou, és la que han deixat de percebre des del Juliol d’aquest any, quan l’empresa concessionària de la gestió, EDUCARE XXI així els ho va comunicar.

Des d’ençà, les treballadores s’han vist immerses en un conflicte entre l’empresa, l’antic Govern de PSC-ICV i l’actual Govern quatripartit. L’anterior Govern  és el responsable inicial de tot aquest desgavell per haver procedit de manera tan nefasta. L’aleshores regidor d’educació Javier Fernández, va comunicar a les treballadores en el juliol de 2009, aquest augment del salari mensual sense passar aquest acord pel Ple Municipal i sense determinar de quina partida del pressupost sortia. La seva herència a més, ha deixat un important deute amb l’empresa de 300.000 €.

EDUCARE XXI al retallar aquests 300€ rebaixa un 23% el salari de les educadores sense  cap argument laboral directament relacionat, i això es pot considerar com una pràctica improcedent per la justícia ja que al tractar-se d’un augment del sou que portaven més d’un any cobrant passa a ser un dret laboral adquirit. Per tancar aquest triangle, l’últim vèrtex el representa l’actual Govern municipal. El qual va rebutjar la moció justificant-se amb la impossibilita legal de solucionar la situació ara per ara. El regidor de la CUP Òscar Ortiz va resumir la situació amb aquestes paraules:

“Ens indigna com va dur a terme aquesta gestió l’antic Govern, avui en dia les úniques perjudicades són unes treballadores que han vist reduït el seu sou en un 23% amb tots els problemes que això suposa per les seves economies domestiques. Però hi ha sortides al conflicte més enllà d’aquesta moció, com són forçar una nova licitació amb l’empresa concesionaria o treure una partida dels nous pressupostos que s’han de començar a elaborar d’aquí ben poc, o fins i tot encetar un debat entorn la municipalització del servei”

La municipalització de serveis també va ser tractada en anterioritat en el mateix Ple quan el regidor del Govern Lluís Mercè, va obrir aquesta porta com una possible solució al conflicte amb CESPA, empresa amb la qual l’Ajuntament hi té un elevat deute.

Tots els partits menys el PP donen suport a l’escola catalana i al Correllengua 2011

En el Ple d’investidura anterior a l’estiu, el senyor Alcalde Miquel Forns tot contestant a una intervenció del regidor de la CUP, Òscar Ortiz, en la que aquest es mostrava preocupat i dolgut perquè un partit de signe espanyolista com el PP fos al Govern de la Vila i amb un pes tant important, declarà que el PP era per ell “un gran company de viatge”. Uns mesos més tard, veiem com els grans companys de viatge de l’Alcalde són contraris al model d’escola en català i s’abstenen en una moció de suport logístic, que no econòmic, al Correllengua. Acte que porta més de 10 anys realitzant-se a Sitges per la promoció del català.

Aquestes dues votacions han estat les primeres en les que el Govern no ha votat en bloc. Ha fet falta ben poc temps perquè quedin clares les posicions del PP, el principal soci de CiU respecte a la llengua i cultura catalanes. 

28 de setembre de 2011