Mocions per demanar al Parlament la restitució de les lleis suspeses pel TC davant la situació d’emergència social

La CUP-Poble Actiu ha iniciat una campanya a través dels ajuntaments per instar al Parlament de Catalunya a la restitució de les lleis suspeses o […]


La CUP-Poble Actiu ha iniciat una campanya a través dels ajuntaments per instar al Parlament de Catalunya a la restitució de les lleis suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional, en especial aquelles lleis que tenen a veure amb la situació d’emergència social que viu el país.

Aquesta campanya s’articula a través de la presentació de mocions als ajuntaments on hi ha candidatures vinculades a la CUP-Poble Actiu on es demana que es tornin a aprovar i a aplicar normatives com el decret llei d’impostos als bancs, contra la pobresa energètica i la llei d’emergència habitacional contra els desnonaments. En els darrers dos anys, el Tribunal Constitucional, per iniciativa del govern espanyol o pròpia, ha suspès o anul·lat fins a 46 lleis mentre la situació d’emergència social no ha fet més que agreujar-se.

La CUP-PA considera l’acció municipal com una de les peces clau de la construcció de la nova República de la mateixa manera que veu la unilateralitat com a peça clau per a les conquestes socials. Tal com s’explica a la moció, mentre no s’implementi un procés constituent calen solucions d’emergència com aquesta que ens permeti avançar cap a una República que ens doti de majors recursos i sobirania per poder desenvolupar una arquitectura institucional, una legislació i unes polítiques públiques basades en una major redistribució de la riquesa.

La moció s’ha presentat per primer cop aquest dimecres 17 de gener a Tarragona i s’espera que altres candidatures de la CUP-PA la presentin a molts altres ajuntaments catalans. 

18 de gener de 2018