Molins de Rei: Acte final de campanya

La Candidatura d'Unitat Popular de Molins de Rei (CUP) va tancar la campanya a la Plaça del Mercat davant una seixantena de persones. L'acte final, […]



La Candidatura d'Unitat Popular de Molins de Rei (CUP) va tancar la campanya a la Plaça del Mercat davant una seixantena de persones. L'acte final, que va ser presentat pel Roger Castillo, va consistir en l'actuació musical del grup 'Rambla amunt, Rambla avall', parlaments de membres de la CUP i un pica pica final.


 


Després d'una primera part de concert amb cançons d'Ovidi Montllor, va

arribar l'hora dels parlaments. La primera en intervenir va ser la

Lurdes Quintero, que va repassar els principis polítics de la CUP i va

fer una defensa de la democràcia participativa ja que "entenem que la

població ha de disposar d'aquests mecanismes de participació directa

per tal d'exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes i com a

poble".


La Lurdes va recordar que "la democràcia participativa és l'eix vertebrador de les propostes de la nostra candidatura i és aquesta voluntat de transformació democràtica el que distingeix la CUP de la resta de partits". I en aquest sentit va reclamar la modificació del ROM per a incrementar el poder del poble.

A continuació, la Laia Atienza va parlar sobre medi ambient. Va reclamar la catalogació de Collserola "com a Parc Natural, per ampliar-ne la seva protecció davant les amenaces que l'afecten en l'actualitat, com el Vial de Cornisa, que s'ha de desestimar definitivament".

Aixímateix va fer una crida per "lluitar activament contra la contaminació de l'aire que patim obligant a complir la llei a totes les indústries i fent tot el possible per a impedir que les cimenteres CEMEX i Ciments Molins es converteixin en incineradores".

Per últim va proposar donar un nou impuls a la recollida selectiva de residus í apostar gradualment per les energies renovables promocionant l'estalvi energètic, alhora que va proposar la producció d'energia solar fotovoltàica en connexió a xarxa per finançar en part el cost energètic de la Vila.

Després va ser el torn del Carles San Andrés, que va reivindicar una mobilitat sostenible "potenciant els carrils bici amb els polígons industrials, l'intercambiador de Quatre Camins i altres poblacions, els trajectes a peu i la peatonalització del Centre Vila, i millorant el transport públic". També va parlar d'urbanisme: "Ha d'estar al servei dels vilatans i vilatanes i ha de ser respectuós amb el territori", i per tant va criticar l'actual projecte d'urbanització de La Rierada ja que "no només per l'agressió que suposa per al territori sinó perquè alguns veïns no podran pagar els costos de la mateixa i hauran de marxar, de forma que d'aqui uns anys potser es converteix en una urbanització de luxe".

Pel que fa a l'habitatge, el Carles va reclamar un Pla d'Habitatge per saber la situació real a la Vila d'oferta; estudiar la viabilitat d'una empresa pública que gestioni l'habitatge per tal de fer front a l'especulació, va proposar un pla de xoc contra els habitatges buits i va reivindicar les Cooperatives d'habitatge amb cessió del dret d'ús que "són una mena d'habitatge indefinit que es pot heretar i que poden costar entre un 20 i un 70% més barates que els pisos actuals". Finalment, sobre la mancança d'equipaments va pronosticar que la Federació Obrera no és la solució ideal per a la cultura molinenca ja que "fins al 2011 no estarà acabada i, a més, per les seves dimensions no hi entrarà tot el necessari, de manera que caldrà un altre espai cultural".

A continuació, l'Albert Botran va reivindicar el paper eminentment "municipalista" de la CUP però que això no vol dir ni molt menys que no hi hagi un projecte nacional, tot el contrari. L'Albert va deixar ben clar que nosaltres "som independentistes i d'esquerres i estem per la construcció d'uns Països Catalans lliures i socialment justos". En aquest sentit va anunciar la predisposició de la CUP a que els seus regidors formin part d'una futura "Assemblea de Regidors dels Països Catalans amb tots aquells que comparteixin aquest projecte".

Per últim, el Pep Salas va explicar els motius pels quals la CUP es presenta a les eleccions: "Teníem dues opcions davant l'actual situació política, o ho deixàvem córrer, o ens involucràvem en un projecte alternatiu, i hem apostat per la segona opció". El Pep va dir que ara el que cal és passar "de la protesta a la proposta" i en aquest sentit va demanar "una oportunitat per demostrar el que podem fer". Per últim va demanar el vot per a la CUP perquè cal una veu que porti a l'Ajuntament les propostes del carrer: "Les entitats i associacions podran mostrar les seves preocupacions i vehicular els seus projectes".

27 de maig de 2007