Mor l’advocat Sebastià Salelles

Aquest dimecres ha mort l'advocat Sebastià Salelles. Salelles era conegut per la defensa d'independentistes catalans, com els detinguts el 1992 per ordre de Garzón, un […]Aquest dimecres ha mort l'advocat Sebastià Salelles. Salelles era conegut per la defensa d'independentistes catalans, com els detinguts el 1992 per ordre de Garzón, un cas que va guanyar quan el Tribunal d'Estrasburg va condemnar l'Estat espanyol per tortures. La CUP vol donar el seu suport i condòl a la familia i amics. Llegiu a continuació el comunicat de condol emès pel Secretariat Nacional de les CUP.


Comunicat de condol per la mort de Sebastià Salellas 


 


Avui al matí la mort s’ha emportat a l’advocat Sebastià Salellas. Tià, com era conegut, nascut a la població empordanesa de Viladamat, ha estat un defensor dels drets socials i nacionals dels Països Catalans durant tota la seva vida. És una d’aquelles persones que, malgrat que ens soni a tòpic, ha estat un exemple a seguir per qualsevol que estimi la llibertat i la nació catalana. La defensa dels oprimits i perseguits, la cerca de justícia per a aquells que se’ls hi nega constantment en un món injust i insolidari, ha estat l’empresa que l’ha mogut durant tants anys com a advocat.


En aquesta lluita per un món més just, Salellas ha estat al costat de l’esquerra independentista catalana en els moments repressius més durs. Així, Tià ens va ajudar a afrontar la repressió del 92 orquestrada pel jutge Baltasar Garzón. És més, fidel als seus principis, Tià va aconseguir treure les vergonyes de l’estat espanyol davant del Tribunal Europeu de Drets Humans portant els casos dels catalans torturats fins a aquesta instància. No podem fer més que agrïar-li els esforços i la lluita.


Des de la Candidatura d’Unitat Popular volem mostrar el nostre més profund respecte i sentiment de tristesa per la pèrdua d’una figura insubstituïble. També volem donar el nostre condol als seus fills i a la resta de la família en uns moments tan durs com aquests. Tià ha marxat físicament, però sempre ens quedarà el seu llegat com a advocat i revolucionari. Les persones marxen, però les idees es queden.  Fins sempre company. 


Candidatura d’Unitat Popular- CUP


Secretariat Nacional

28 de maig de 2008