La moratòria de les bales de foam i de la participació de la BRIMO als desnonaments obren les negociacions

Amb aquests compromisos la CUP considera que es poden generar les condicions per entrar en una negociació pel proper cicle


En la tercera reunió mantinguda amb ERC avui al matí i tal com ha estat fent la darrera setmana, la CUP Un nou cicle per guanyar ha posat com a condició prèvia i immediata a qualsevol tipus de negociació aturar les “hemorràgies” que hi ha hagut en l’acció política dels partits que han format part del Govern durant la passada legislatura i que vulneren el dret a l’habitatge i el dret a la protesta. En aquest sentit, els anticapitalistes valoren positivament que ERC s’avingui a treballar per posar fi a les hemorràgies que avui pateix el país, condició urgent, prèvia i necessària perquè la CUP es mantingués asseguda a la taula de negociacions per encarar la propera legislatura. 

La prioritat de la candidatura ha estat situar en un primer nivell la necessitat urgent de posar fi a l’ús de bales de foam per part de les brigades antiavalots dels mossos d’Esquadra; la no intervenció de les unitats antidisturbis als desnonaments i cessar les acusacions particulars de la Generalitat de Catalunya contra moviments socials, activistes i el moviment popular a favor del dret a l’autodeterminació. La formació considera que un compromís per abordar aquestes qüestions de “sentit comú i imprescindibles” era necessari abans d’”asseure’s a parlar de res més”. Asseguren que “estaran amatents a que els compromisos assolits siguin una realitat a curt termini”. 

En aquest sentit, a la reunió mantinguda amb el grup republicà s’ha acordat treballar per dur a terme accions immediates en els àmbits de la repressió exercida pel departament d’Interior i de l’emergència habitacional, així com seguir treballant amb mesures més estructurals al respecte per tal de garantir un habitatge digne i una transformació del model policial. Per tal de dur-ho a terme, es generarà un equip jurídic amb representants dels dos grups i que es reuniran els propers dies. 

 

26 de febrer de 2021