Multireferèndum: ‘En cap cas ens plantegem retirar la convocatòria’

La Junta Electoral Central (JEC) va anunciar ahir que prohibeix la celebració diumenge vinent del multireferèndum. El multireferèndum té el suport de més de quaranta […]


La Junta Electoral Central (JEC) va anunciar ahir que prohibeix la celebració diumenge vinent del multireferèndum. El multireferèndum té el suport de més de quaranta organitzacions i entitats catalans i pretén consultar els ciutadans sobre els transgènics, el deute públic, la sobirania energètica i la llei d’ILP. A més, els ciutadans del Tarragonès, l’Alt i el Baix Camp haurien pogut respondre sobre BCN World; els de la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt i el Baix Empordà sobre la MAT; i els de la ciutat de Lleida sobre la gestió del servei de subministrament d’aigua.

L’organització del multireferèndum ha anunciat que es recorrerà l’acord de la Junta mitjançant contenciós administratiu al Tribunal Suprem, alhora que demanem ‘la suspensió cautelar de la resolució fins esgotar totes les vies legals possibles’. Per l’organització ‘la convocatòria té un caràcter completament autònom dels comicis europeus i no entra en contradicció amb cap dels requisits de la LOREG’, denuncia aquesta resolució ‘com un atac a les llibertats de reunió, d’expressió i participació’ i anuncia que ‘en cap cas ens plantegem retirar de la convocatòria’. 

Comunicat de Multireferèndum davant la prohibició de la Junta Electoral Central

Davant la prohibició de la Junta Electoral Central de la celebració del Multireferèndum, manifestem que

– La Junta Provincial de Girona s’havia ja mostrat favorable a la celebració del multireferèndum a data de 8 de maig, entenent que no afectava al normal desenvolupament de les eleccions i només fixant com a condició l’ubicació de les meses a una distància de 100 metres dels col·legis electorals.

– La convocatòria de Multireferèndum té un caràcter completament autònom dels comicis europeus i no entra en contradicció amb cap dels requisits de la LOREG.

– El multireferèndum en cap cas pretén influir en el sentit del vot dels electors, ni intervé sobre el procés electoral de cap manera, ni tampoc té com objectiu impedir el lliure accés dels votants als col·legis electorals, al contrari és una crida a la participació ciutadana perquè expressi voluntats directes i no relacionades amb l’elecció de càrrecs electes.

– Recorrerem l’acord de la Junta mitjançant contenciós administratiu al Tribunal Suprem, alhora que demanem la suspensió cautelar de la resolució fins esgotar totes les vies legals possibles,

– Entenem que l’acord és un atac a les llibertats de reunió, expressió i participació, i en cap cas ens plantegem la retirada de la convocatòria.

http://www.multireferendum.cat

21 de maig de 2014