Navàs: La CUP insisteix que es pot salvar el CINE i recorda que hi ha un procés judicial obert

La CUP insisteix que es pot salvar el CINE i recorda que hi ha un procés judicial obert, i la majoria dels informes favorables a […]


La CUP insisteix que es pot salvar el CINE i recorda que hi ha un procés judicial obert, i la majoria dels informes favorables a la conservació. La Candidatura d'Unitat Popular de Navàs vol mostrar el seu més profund desacord amb el posicionament de l'equip de Govern (CIU, PSC i Més Navàs) sobre l'enderroc del cinema, i recorda que hi ha un procés judicial obert que ha de resoldre l'aturada de l'enderroc. 

En aquests moments hi ha oberta una peça separada en el si del referit procediment, on el Jutge té pendent de decidir si acorda o no la suspensió cautelar de l'enderrocament a l'espera del resultat del contenciós-administratiu presentat per la CUP Navàs, i assegurar d'aquesta forma que en cas d'una sentència favorable a la conservació de l'edifici, la mateix es pugui fer complir.

La CUP creu que l'equip de govern ha fet les maniobres que ha calgut per obtenir un informe que expliqui el què ells volien sentir, i considera ridícul pretendre protegir l'edifici de forma documental pel seu valor i en canvi enderrocar-lo físicament, tal i com aconsella un informe encarregat per l'Ajuntament. Per la CUP és un escàndol que ara s'intenti confondre a la gent sobre el contingut de l'informe del Departament de Cultura, que literalment recomana conservar l'edifici pel seu valor històric i recomana que sigui reconegut com a bé d'interès local. La CUP creu que Cultura va fer la feina ben feta, i que l'alcalde ha d'assumir el seu compromís públic de no enderrocar-lo si l'informe així ho aconsellava, malgrat saber que no és vinculant.

Per la CUP, l'equip de govern demostra la seva sordesa i ceguesa davant la reivindicació ciutadana de conservar l'edifici, i creu que actituds com aquestes són les que ensorren les ganes de participar dels navassencs i navassenques en la política municipal i els allunya de la política. La CUP creu que la participació ciutadana no només s'ha de predicar sinó exercir, i que escoltar a la gent és bàsic per construir una societat autènticament democràtica i participativa.

La formació navassenca, a més, recorda que es va admetre a tràmit un contenciós administratiu de la CUP en contra de l'enderroc i que el jutge pot dictar l'aturada cautelar de les obres pròximament. També creuen que
l'equip de govern actua amb certa inconsciència, ja que decisions com aquesta poden endeutar l'ajuntament en un futur si la sentència del contenciós obligués a restituir l'edifici. Tan sols cal recordar els dos milions d'euros que l'ajuntament haurà de pagar pels terrenys de l'escola Sant Jordi, per exemple. La CUP creu que no es poden malbaratar recursos públics enderrocant el cinema. I l'alcalde Oliva, partícip de l'era Estruch, juntament amb els seus socis han estat i estan hipotecant el futur del poble de Navàs.

Finalment la CUP recorda que un informe tècnic de dos arquitectes bagencs certifica que l'estat de l'edifici és acceptable i que amb menys diners del què costa enderrocar-ho es pot consolidar i recuperar de la deixadesa que l'ajuntament l'ha tingut durant més de vint anys. La deixadesa d'aquest equipament municipal durant tants anys és, per la CUP, un fet molt greu, que ara cal sanar arreglant-lo i no pas enderrocant-lo.

D'altra banda, la CUP creu que l'ajuntament tampoc té massa autoritat moral per decidir-ne l'enderroc si es té en compte que l'edifici va ser incautat pel franquisme, i que, quan la Cooperativa (propietària legítima) el va voler recuperar, l'ajuntament va fer mans i mànigues per ensarronar-los.

4 d'octubre de 2010