[Onze de Setembre] La CUP fa una crida a mobilitzar-se per la independència i la justícia social als Països Catalans

La Candidatura d’Unitat Popular fa una crida a convertir la diada de l’Onze de setembre en una gran mobilització en defensa de la independència, la […]


La Candidatura d’Unitat Popular fa una crida a convertir la diada de l’Onze de setembre en una gran mobilització en defensa de la independència, la construcció nacional dels Països Catalans i la lluita per la justícia i igualtat social. Com cada any, la CUP se sumarà a les manifestacions que l’esquerra independentista organitza arreu del país. Les mobilitzacions convocades són a les 12h a la plaça de la Paeria de Lleida, a les 17h a la plaça Urquinaona de Barcelona, a les 19:30h al Mercat Central de Reus i a les 20h a la plaça Catalunya de Girona.

La CUP es nega a contraposar les convocatòries de l’esquerra independentista amb la de l’ANC i afirma que “la nostra militància i les nostres assemblees locals participen en l’organització de totes les manifestacions” amb l’objectiu que enguany “hi hagi més independentistes que mai” i que “cap partit ni cap dirigent polític que defensi el pacte fiscal manipulin el contingut rupturista d’aquestes manifestacions”.

La CUP recorda que “la conjuntura actual de crisi econòmica, social i institucional requereix posicionaments clars no només en relació a l’eix nacional, sinó també a l’eix social”. En aquest sentit, la CUP considera que “és imprescindible construir un marc que aposti sense ambigüitats per la plena independència sense recórrer camins destinats al fracàs com el del pacte fiscal”, i que entengui “la construcció nacional dels Països Catalans com un element imprescindible del procés independentista”.

Des de la perspectiva de l’organització independentista, la conjuntura internacional no presenta la Unió Europea com un agent aliat per a la justícia i la llibertat del poble català, sinó tot al contrari. “El model polític i econòmic neoliberal de la Unió Europea és el que ens ha conduït a la crisi i és el que condemna centenars de milers de catalans i milions d’europeus a l’atur i a la pobresa”. Segons la CUP, “les polítiques de la Unió Europea respecte els estats grec, italià o el mateix estat espanyol demostren que també és una enemiga de la sobirania dels pobles‘.

És, doncs, “responent a la necessitat de generar un espai clarament sobiranista i d’esquerres” que la CUP defensa les convocatòries de l’Onze de Setembre i crida a tots aquells sectors que consideren que és el moment de treballar alhora “per l’autodeterminació dels Països Catalans i per mobilitzar la societat catalana a favor d’un nou model polític, econòmic i social a manifestar-se amb la CUP i l’esquerra independentista el proper Onze de Setembre”.

20 d'agost de 2012