Palamós i Sant Joan: La CUP clou la seva relació amb l’Entesa i inicia una nova etapa

La Candidatura d'Unitat Popular de Sant Joan i Palamós dona per finalitzada la seva relació amb l'Entesa (candidatura associada a Iniciativa per Catalunya i l'Entesa […]La Candidatura d'Unitat Popular de Sant Joan i Palamós dona per finalitzada la seva relació amb l'Entesa (candidatura associada a Iniciativa per Catalunya i l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM)). Anuncia que s'inicia una nova etapa per la CUP al municipi i anima als ciutadans i ciutadanes a participar del projecte. (llegiu a continuació el comunicat de premsa)


COMUNICAT DE PREMSA

Després de més de quatre anys de col·laboració, la CUP (Candidatura d’Unitat Popular) de Sant Joan i Palamós, dóna per acabada la seva relació, des d’avui mateix, amb l’Entesa (EPM-ICV) de Palamós i Sant Joan.

La CUP local, malgrat tot, no pot més que valorar positivament aquests darrers anys de vinculació amb l’Entesa. Durant aquest període de temps l’Entesa ha demostrat, amb escreix, una clara vocació municipalista alhora que la seva praxi assembleària ha estat una constant en el seu funcionament intern, on ha imperat el raonament polític, el debat, les argumentacions sòlides i el respecte a la idiosincràcia ideològica dels seus militants. Des de la nostra Organització reconeixem, també en fem patrimoni propi, el concepte de ciutat que fins el dia d’avui, entén Entesa; en defensa dels més desvalguts, en defensa de la catalanitat, en defensa del territori…

I tanmateix la determinació de cloure aquesta relació, de manera unilateral, és clara, concisa i argumentada políticament. La CUP és una força municipalista però alhora lligada també a un determinat concepte de país. De manera que creiem que no pot haver-hi continuïtat de relació amb Entesa ja que aquesta, a nivell nacional, resta lligada amb ICV. Força que està fent una política repressiva envers l’Esquerra Independentista i als moviments socials alternatius. La persecució policial de què és víctima l’Esquerra Independentista per part del Departament d’Interior (controlat per ICV) no ens deixa cap alternativa que no sigui la ja esmentada. Davant la crema de fotografies del cap d’estat espanyol ( i ja anteriorment) ICV, s’ha descobert com un incondicional lacai al servei d’Espanya. Aquesta organització ens tindrà sempre al davant en les seves envestides repressives, alhora que de ben segur, s’adonarà que l’Esquerra Independentista, ni es doblega ni s’agenolla davant els seus enemics.

Per la CUP, doncs, s’inicia una nova etapa i anima a tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Joan i Palamós a organitzar-se i lluitar amb l’objectiu que des de l’àmbit local, construïm la llibertat per a la nostra nació.

Per uns Països Catalans lliures, reunificats i socialistes!!


CUP Sant Joan i Palamós 20 de gener de 2008


 

21 de gener de 2008