El Parlament tomba la Llei Aragonès

La CUP ha sol·licitat que es votés avui a la comissió d’Economia i Hisenda del Parlament


Avui ha decaigut el projecte de llei de contractes de serveis a les persones, impulsat pel govern de la Generalitat, i que comptava amb un ampli rebuig per part de col·lectius, moviments socials i formacions polítiques com la CUP o els Comuns. 

En un inici, el dictamen havia de ser sotmès a votació avui a la comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya però el Govern l’ha retirat a última hora, ja que no tenia garantits els suports necessaris perquè la controvertida Llei Aragonès tirés endavant i arribés al ple. És la tercera vegada que el Govern ha retirat el dictamen de la comissió i davant d’això, la CUP-CC ha sol·licitat una ampliació de l’ordre del dia perquè s’inclogués, petició que ha estat recolzada per tots els grups de l’oposició. 

Amb la modificació de l’ordre del dia, el dictamen de la Llei Aragonès ha estat sotmesa a votació i rebutjada pels vots en contra de CUP-CC, Cat-ECP, PSC, Cs i PP. 

El projecte de llei de contractes de serveis a les persones, també coneguda com a Llei Aragonès, ha estat criticada àmpliament des de l’inici de la seva tramitació per més d’un centenar d’entitats, organitzacions i plataformes. 

Fa mesos un conjunt d’organitzacions socials, sindicals i polítiques van aplegar-se al voltant de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès per denunciar el projecte de llei de contractes de serveis a les persones en tramitació parlamentària i la consolidació de la privatització en la gestió dels serveis públics. 

La CUP-CC ha volgut recalcar que la lluita en defensa dels serveis públics continua i que per tant, cal engegar immediatament un debat sobre el model de gestió dels serveis públics a Catalunya que permeti allunyar-ne els interessos d’empreses privades i blindar-ne la seva gestió. 

 

3 de febrer de 2020