El ple de Montesquiu acaba a porta tancada entre insults d’ERC cap a la CUP

   Dimarts es va celebrar el darrer Ple de la legislatura a Montesquiu on el grup municipal de la CUP va sol·licitar en temps i […]


 

 Dimarts es va celebrar el darrer Ple de la legislatura a Montesquiu on el grup municipal de la CUP va sol·licitar en temps i forma la inclusió de quatre mocions per a ser incloses en l’ordre del dia. El registre d’entrada d’aquestes mocions a l’Ajuntament és del divendres 1 d’abril a les 9:45 del matí, mentre que la convocatòria del Ple no es va fer via notificació als regidors/es fins el mateix divendres a les 17:45 dela tarda. La CUP, en veure la no inclusió de les quatre mocions presentades, el matí del dilluns 4 d’abril va interposar una impugnació de l’ordre del dia davant de la Secretaria del mateix Ajuntament sol·licitant la introducció de les quatre mocions. Sense resposta a aquesta impugnació, el dimarts 5 d’abril a les 2 del migdia té lloc el Ple ordinari, on el Secretari dóna compte de la no inclusió d’aquestes mocions justificant el fet de que, segons ell, es van fer arribar a l’Ajuntament una vegada l’ordre del dia ja havia estat convocat, pel que en tot cas s’havia de decidir la seva inclusió en l’ordre del dia a través del procediment d’urgència el qual s’havia de votar pel Ple.

Davant la protesta de la regidora de la CUP, el Secretari li va negar la paraula, i acte seguit li va donar a un dels regidors d’ERC (Esteve Sidera) per tal de que aquest llegís un text, on es carregava i s’insultava i al grup polític de la CUP, la seva regidora i per extensió als seus votants, a més d’advertir que l’equip de govern votaria en contra de la urgència de les mocions, i que per tant no entraven ni a llegir-se.

Davant dels insults que el regidor d’ERC proferia mentre llegia el text:“hi ha gent que com vostè es dediquen a tergiversar i empastifar sense importar-los-hi el més mínim les conseqüències de les comunitats que tenen la mala sort d’acollir-los (textual)”el públic present el va interrompre produint-se una discussió entre regidors, secretari i públic que va acabar amb la suspensió del Ple municipal per part del Secretari i el seu trasllat al despatx de l’alcalde a porta tancada sense públic. En el moment d’aixecar-se la sessió del Ple, el Secretari es va encarar amb el públic present per insultar-lo, tot emetent signes vexatoris amb la mà i la boca.

El Ple va concloure a porta tancada, sense possibilitat de defensa per part de la regidora de la CUP davant dels insults del sr. Esteve Sidera, “una tasca que és molt agradable de dur a terme s’hagi de veure embrutada i afectada per gent com vostè! (textual)”,i la negativa de l’equip de govern de considerar les mocions entrades.

Davant d’això, el grup municipal de la CUP vol manifestar el següent:

1.Lamentem profundament els fets ocorreguts ahir dimarts 5 d’abril, no són propis de cap institució democràtica i diu molt poc en benefici dels seus gestors municipals. En aquest sentit, som optimistes davant l’horitzó d’esperança que s’obra a Montesquiu per deixar enrere aquesta etapa. Reiterem la nostra aposta pel canvi, un canvi del tot necessari per posar fre a la crispació i fractura social avui existent al nostre poble.

2.Convé posar fi a la situació d’hostilitat permanent que vivim a Montesquiu els que defugim del pensament únic d’ERC. Ahir es van sobrepassar tots els límits del respecte institucional i personal. No era la primera vegada que es vetava la introducció d’unes mocions per a ser discutides al Ple per motius polítics, però mai abans s’havia arribat a preparar premeditadament una bateria d’insults com la que ahir la regidora de la CUP i el públic assistent van haver de suportar, catalogant-los de ciutadans de segona, entre d’altres. La pèrdua de papers i el nerviosisme d’ERC davant de les properes eleccions, no fa més que extrapolar la debilitat interna i la desbandada amb la que afronten aquests propers comicis.

3.Condemnem l’ús interessat del dret a paraula i la llibertat d’expressió, negant-la a uns per donar-la a uns altres, sent utilitzada per aquests per insultar obertament als que se’ls priva de tal dret fonamental. Aquests tristos fets, no són excepcionals a Montesquiu, i no fan més que confirmar el què ha succeït en la darrera legislatura, on es fa necessària la reprovació, sense pal·liatius, de les actituds insultants, autoritàries i manipuladores.

4.Així mateix condemnem l’actitud irrespectuosa envers els veïns i veïnes de Montesquiu, i poc professional envers les seves funcions, del Secretari que presta serveis a l’Ajuntament. La parcialitat, el menyspreu i la ofensa no són pròpies de les funcions d’aquest càrrec, i lamentablement a Montesquiu es trenca aquesta premissa, extralimitant-se les funcions del secretari per confondre’s amb les funcions dels regidors de l’equip de govern, actuant implícitament com un Secretari personal del mateix alcalde.

5.Antonio Martín passarà a la història de Montesquiu com un alcalde autoritari i dèspota, ens alegrem amb la seva marxa del final d’aquesta etapa. Lamentablement veient els qui vénen darrera, tals com Esteve Sidera, som completament pessimistes de cap canvi en la manera d’actuar d’ERC en la propera legislatura. En conseqüència, veiem impossible cap entesa a Montesquiu amb els membres d’aquest grup polític renyit amb la democràcia, la veritat, la llibertat i el respecte més elemental a la diversitat política.

7 d'abril de 2011