Pobles del món amb Evo

Organitzacions antiimperialistes i persones individuals per Evo Morales i per Bolivia


Nosaltres, les organitzacions antimiperialistes aliades i persones individuals de tot el món condemnem el cop d’estat en contra del president indígena Evo Morales que l’ha forçat a ell i a altres memebres del govern Bolivià a dimitir. El cop d’estat s’ha dut a terme per infligir el pitjor tipus de violència sobre indígenas revolucionaris i concients de classe que sota la pancarta de socialisme indígena han forjat el camí cap a l’autodeterminació i la pau.

Fins avui no hi ha cap prova que demostri que les eleccions del 20 d’octubre, que Evo Morales va guanyar, hagin estat fraudulentes. Un dia després de les eleccions –el 21 d’octubre– l’Organització dels Estats Americans (OEA) van emetre una declaració pública per a desacreditar els reultats de les eleccions sense tenir-ne cap prova. Per a totes les denúncies de multilateralisme i diversitat, la OEA rep una quantitat desproporcionada de finançament de Washington DC.

Aquest no és el primer cop que el Govern dels Estats Units s’implica en un cop d’estat a Amèrica Llatina. Aquest no és el primer cop que el govern del Estat Units dona total suport a un membre de l’elit local económica i poítica, objectiu del qual és restaurar la política del bloc de l’elit governant, que és hostil als interessos de la majoria.

Aquest no és el primer cop que Govern dels Estats Units s’implica en un cop d’estat a Amèrica Llatina. Aquest no és el primer cop que el govern del Estat Units dona total suport a un membre de l’èlite local económica i poítica, objectiu del qual es restaurar la política del bloc de l’èlite governant, que és hostil als interessos de la majoria.

El rival de l’Evo Morales, l’anterior president de Bolívia Carlos Mesa –un agent del ThinkTank amb base a Washington DC, el Dialogo Inter-Americano, i una figura política coneguda per la seva hostilitat contra el socialisme indígena i a favor dels grans negocis multinacionals– té la qualificació d’un col·laborador de l’ideal imperialista.  

L’aportació del Movimiento para el Socialismo (MAS) –sota el lideratge d’Evo Morales– té un gran suport de la población indígena i de la classe treballadora de la societat boliviana. La seva contribució als avenços politics i econòmics de Bolívia a través del empoderament econòmic i cultural dels indígenes i treballadors es ben conegut i inspirador, especialment en aquest moment d’atacs neoliberals contra la gent treballadora a tot el món.

Nosaltres defensem, juntament amb els treballadors bolivians, els camperols i els indígenes, la seva lluita contra la intervenció dels EUA i l’imperialisme econòmic. Condemnem amb fermesa la intervenció de l’èlit col·laboradora a Bolívia, que son agents de l’imperialisme dels EE.UU. 

Estem preparats per abocar tots els esforços per portar als perpetradors de la violencia davant la justicia, tant sigui en forma de suport als nostres amics i companys bolivians com també mitjançant un tribunal popular internacional que jutgi els responsables de la desastabililtzació electoral i el cop dretà, que són totalment responsables de crims contra la Humanitat. 

El mundo con Evo, nosaltre també!
Fora les mans de Bolívia!

Defensem el dret a l’autodeterminació!
Defensem del dret a que les persones visquin en pau!

14 de novembre de 2019