Es presenta la llista de la CUP – Alternativa d’Esquerres per Barcelona

Oleguer Presas, Julià de Jòdar, Francesc Lucchetti i August Gil Matamala, entre d’altres, acompanyaran David Fernàndez en una llista diversa i compromesa Aquest vespre s’ha […]


Oleguer Presas, Julià de Jòdar, Francesc Lucchetti i August Gil Matamala, entre d’altres, acompanyaran David Fernàndez en una llista diversa i compromesa

Aquest vespre s’ha presentat a les Xemeneies de la Canadenca de Barcelona, un lloc simbòlic de la lluita obrera, la llista electoral de la candidatura CUP – Alternativa d’Esquerres per Barcelona. La llista és integrada per persones compromeses amb els moviments populars i les lluites socials, així com per personalitats destacades del món de la cultura, de l’advocacia o de l’esport també han donat suport a la CUP. Així, la llista s’ha obert al teixit popular, i és fruit d’aquest procés apareix Alternativa d’Esquerres. La formació ha rebut, en aquest sentit, l’aportació i suport de col•lectius de l’esquerra transformadora i de l’independentisme.

Per aquest motiu, la llista integra membres dels col•lectius Lluita Internacionalista i En Lluita, així com diferents militants de l’organització juvenil Arran, de l’ens antirepressiu Alerta Solidària, de l’MDT, d’Endavant (OSAN), de Terra i Llibertat, així com del sindicat COS o del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, entre d’altres. La llista també recull el bagatge de treball municipal que ha forjat la CUP durant tots aquests anys. En paraules del portaveu de la CUP Adam Majó, “tot plegat configura una vertadera candidatura de combat. Apleguem una bona colla de compromisos per uns Països Catalans independents i una economia al servei de les classes populars”.

Així doncs, els encarregats d’acompanyar David Fernàndez al capdavant de la llista seran Georgina Rieradevall, Quim Arrufat, Isabel Vallet i Xevi Safont-Tria. La llista també compta amb noms coneguts com el futbolista Oleguer Presas, l’actor Francesc Lucchetti, l’escriptor Julià de Jòdar la històrica independentista Blanca Serra o l’activista Roser Veciana. Altres noms són el de l’advocat August Gil Matamala, els músics Francesc Ribera ‘Titot’, Cesk Freixas i Carles Belda o el sindicalista de TMB Josep Garganté, a més del fundador del Taller de Músics Lluís Cabrera, l’advocat Toni Iborra o l’històric independentista Lluís Millà, entre d’altres.

La candidatura s’ha conformat a partir de les decisions de diferents assemblees obertes. Han estat celebrades arreu del territori al llarg de dues setmanes, en les quals han participat fins a un miler de persones. La llista de noms, en conseqüència, és el fruit de la decisió assembleària de la militància de la CUP i també de diferents persones col•lectius que s’han interessat pel procés. Es tracta per tant d’un mecanisme inèdit de confecció de llistes. Ja des de l’inici, la CUP – Alternativa d’Esquerres ha intentat dur a terme una experiència de radicalitat democràtica.

Amb una mitjana d’edat de 36 anys, la llista la conformen 90 noms (85 candidats i 5 suplents). Catorze d’aquestes persones provenen de la Catalunya Central (Bages, Berguedà, Osona); 4 del Baix Llobregat; 29 de Barcelona i l’àrea metropolitana més propera; 10 del Maresme, 13 del Penedès i del Garraf, 12 del Vallès Occidental i 8 del Vallès Oriental.

22 d'octubre de 2012