El president del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, investigat per l’oficina antifrau

Ramon Bagó, president del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, és investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Així ho va denunciar la CUP unes hores abans […]


Ramon Bagó, president del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, és investigat per l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Així ho va denunciar la CUP unes hores abans del ple municipal, que havia de debatre una modificació dels estatuts del consorci per a  ampliar-ne els poders i convertir-lo en un servei tècnic de l’ajuntament en matèria del sector de la dependència.

La CUP va demanar al ple que no ratifiqués el canvi d’estatuts del Consorci Sociosanitari de Vilafranca fins que no s’aclarís la situació del seu president, i també que s’investiguessin els números del consorci i dels serveis que es contracten. Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va defensar la presumpció d’innocència de Ramon Bagó i va instar el ple a ratificar la modificació dels estatuts del consorci.

Però finalment, davant dels dubtes que la notícia havia generat a la resta de grups municipals, el govern va acceptar la proposta d’ajornar aquesta decisió i es va acordar de convocar la junta de portaveus per tractar la qüestió. La  junta de portaveus es reunirà el proper dilluns 30 de gener a l’ajuntament i en representació del Consorci Sociosanitari de Vilafranca hi assistirà la seva gerent, Roser Aguilar.

Ramon Bagó, que presideix el consorci vilafranquí, també presideix un complex conglomerat d’empreses que es dedica a prestar serveis als sectors de la sanitat i el turisme. Des del 2005, any en què va fundar el grup empresarial Serhs, hauria guanyat com a mínim 3,3 milions d’euros en concursos públics. A banda dels concursos públics, l’empresa de Bagó també ha obtingut desenes d’adjudicacions a dit per imports inferiors a 12.000 euros, una quantitat que no cal notificar-se públicament. Bagó ha estat president i és actualment conseller del Consorci de Salud i Social de Catalunya (CSC) i ex-alcalde de Calella per Convergencia i Unió.

25 de gener de 2012