Prop de 120 persones es reuneixen per aturar la carretera planificada pel Temple i Moixerigues a Santa Maria de Palautordera

Prop de 120 veïnes i veïns s’han reunit a l’Escola La Tordera en un acte convocat conjuntament per la Coordinadora per a la Salvaguarda del […]


Prop de 120 veïnes i veïns s’han reunit a l’Escola La Tordera en un acte convocat conjuntament per la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, Món amb Seny i la CUP. Aquesta reunió s’ha celebrat fruit de l’acord  de l’anterior trobada informativa que es va dur a terme al local social del Pont Trencat – Moixerigues.

El representant de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny ha destacat l’alt valor natural i paisatgístic de la zona, com a sòl agrícola, espais de lleure i com a corredor biològic entre el Montnegre i el Montseny, posant de manifest que sotmetre aquesta zona a un trànsit intensiu seria castigar encara més el ja degradat entorn natural, així com empitjorar la qualitat de vida d’aquest barris.

Un membre de Món amb Seny ha fet un breu resum del procés de redacció i aprovació del POUM, així com de la fase d’al·legacions. Ha parlat dels volums de trànsit que suporten les diferents carreteres que travessen Palau i ha criticat que a l’estudi de mobilitat no s’hagi tingut en compte l’impacte que pot suposar la carretera pel Temple i Moixerigues, creuant pel mig de zones urbanes poblades, ni sobre la drecera cap a Sant Celoni. Ha anunciat també que l’Ajuntament de Fogars ha realitzat un estudi per pavimentar el camí de Mosqueroles cap a Palau, fet que si es materialitza pot suposar el desplaçament de part del trànsit cap a Campins per aquest traçat.

El portaveu de la CUP de Palau ha anunciat que aquesta formació presentarà una nova moció al Ple municipal proposant la modificació puntual de diversos plans parcials integrats al POUM. Esperen amb aquesta moció obtenir el suport de totes les forces que durant l’anterior legislatura i la pròpia campanya electoral es van mostrar contràries al POUM i avui integren el Govern Municipal. Entre els Plans que proposen que siguin suprimits hi ha les carreteres pel Temple i Moixerigues, la variant per Can Pagà cap al polígon, la variant a Sant Esteve per Can Sala i Can Barceló, el creixement exponencial del barri de Moixerigues, la urbanització de l’entorn de l’ermita del Remei o la reserva de sòl del 4t Cinturó. Ha conclòs la seva intervenció reiterant el compromís de la CUP per aturar la carretera per Moixerigues i el Temple, i ha reiterat l’oferiment de suport organitzatiu, tècnic i jurídic al col·lectiu afectat.

Finalitzada la part informativa, les persones assistents a la reunió han acordat constituir-se en associació d’afectats conjuntament amb persones afectades de Moixerigues, del Pont Trencat,  del Riusec i d’altres àrees de Palau i Sant Celoni. També han decidit presentar un contenciós administratiu amb l’objectiu d’aturar aquesta variant “no oficial” de pas entre diversos barris de Sant Celoni i de Palautordera amb la C-35 i l’autopista i amb la carretera de Campins, així com amb el polígon industrial i l’abocador de les Valls.

15 de gener de 2012