Rebuig als atacs criminals que han tingut lloc a Barcelona i Cambrils

La CUP-CC expressa la seva més enèrgica repulsa als atacs criminals que han tingut lloc a Barcelona i Cambrils durant aquest dijous i divendres. Fem […]


La CUP-CC expressa la seva més enèrgica repulsa als atacs criminals que han tingut lloc a Barcelona i Cambrils durant aquest dijous i divendres. Fem pública la nostra solidaritat amb les víctimes d’aquests atacs brutals i amb les seves famílies i persones estimades. Tots els nostres càrrecs públics i tota la nostra militància treballen des de les institucions i des del carrer per garantir la cohesió social i aconseguir que aquests fets no serveixin d’excusa per atiar el racisme i l xenofòbia.

La CUP ha suspès tots els actes organitzats per aquest cap de setmana per tal d’afegir-se al condol per les persones mortes durant els atemptats. Valorem molt positivament la resposta del poble català en forma d’onada de solidaritat (donants de sang, taxistes…).

Agraïm, de tot cor, la dedicació i tasques realitzades a totes les professionals dels serveis d’emergències, bombers, personal sanitari (camillers, administratius, metges…) i personal de psicologia. El que ha passat aquests dies a Barcelona, Cambrils i Alcanar no és un fet aïllat.

Es fa necessari entendre la seva dinàmica, i analitzar i assenyalar-ne els seus orígens i les causes profundes, en especial des de la majoritàriament rebutjada invasió de l’Iraq, les conseqüències de la qual s’estan patint avui a l’Orient mitjà, i també al continent europeu.

Aquesta guerra global té el seu inici en el trio de les Açores i el seu mirall i tornaveu en l’extremisme religiós i en el feixisme, agredint pobles d’arreu del món com a territoris de la seva guerra. Per això, no podem passar per alt la realitat tossuda i cruenta: les seves guerres, són les nostres morts. Les elits financeres de casa nostra, les que fan negoci amb la guerra i amb la compra-venda d’armament, les que utilitzen el capitalisme en la seva fase imperialista pel saqueig econòmic i de recursos, són les que acaben generant morts allà i aquí. Cal ser conscient que aquests atacs busquen dividir-nos, però cal recordar que els països de l’Orient Mitjà pateixen cada dia atacs com els succeïts ahir i aquesta matinada a diversos punts del principat. Cal fer èmfasi en el fet que les refugiades que viuen a casa nostra estan fugint dels mateixos que ahir atacaven Barcelona.

És en aquest sentit que, avui més que mai, cal lluitar contra el feixisme, vingui d’on vingui, i reafirmar-nos amb els valors d’acollida que sempre hem defensat. Per tant, rebutgem totes les interpretacions i actuacions racistes i classistes que aquests fets puguin desencadenar. Els atacs perpetrats per l’extremisme no representen la comunitat musulmana, al contrari, és aquesta comunitat que arreu del món pateix amb escreix l’odi i el terrorisme. És per això, que la solidaritat és la nostre millor arma i juntes combatrem els discursos d’odi, por, i discriminació que només aconsegueixen dividir les classes popular de tots els països, cultures i religions. Cal evitar que aquests fets serveixin per enfortir l’extrema dreta, ideològicament desarticulada gràcies a la lluita antifeixista.

Ens sembla de justícia també, posar sobre la taula que el fanatisme religiós s’aprofita de tota aquella població que pateix les conseqüències més grans de la desigualtat, la falta d’oportunitats, l’exclusió i la marginalitat social. Finalment, el xoc que ens han produït aquests atacs en cap cas pot ser utilitzat com a excusa per militaritzar l’espai públic i retallar drets i llibertats. Ens pertoca a totes i tots combatre l’odi i el feixisme amb solidaritat de classe i fraternitat entre els pobles. La solidaritat és la tendresa dels pobles, i estem convençudes que als Països Catalans sempre tindrem les portes obertes a la gent i tancades al feixisme.

18 d'agost de 2017