El recompte electoral ratifica el tercer regidor de la CUP a Girona

Tot i això, Esquerra ha recorregut la decisió de la Junta Electoral i caldrà esperar encara alguns dies més. La CUP ho considera una ‘agonia […]


Tot i això, Esquerra ha recorregut la decisió de la Junta Electoral i caldrà esperar encara alguns dies més. La CUP ho considera una ‘agonia innecessària’

Ahir es va celebrar a la Junta Electoral de Zona de Girona el recompte electoral general. Després de diverses hores de treball, analitzant tots els vots nuls de la ciutat de Girona mesa per mesa, l’escrutini realitzat va confirmar que la CUP tindrà tres regidors a Girona. Així, tot i que es van validar 3 vots d’Esquerra, també se’n van validar quasi 100 més, entre blancs i vots a altres candidatures, la qual cosa va fer augmentar el llindar del 5% que Esquerra necessita superar per obtenir representació.

Tot i això, l’acte d’escrutini realitzada ahir encara és provisional, ja que les candidatures tenen 24 hores per recórrer-la. Esquerra ja ha anunciat que ho farà, com també la CUP, que demanarà que els vots que ahir es van validar a favor d’Esquerra tornin a ser considerats nuls. Cal tenir en compte que un dels butlletes que es va adjudicar a Esquerra duia acompanyada, dins del sobre, una estampeta de l’Escrivà de Balaguer.

Així, en Jordi Navarro, qui va ser cap de llista de la formació a les eleccions municipals, s’ha mostrat confiat de mantenir el tercer regidor, i Carles Bonaventura, qui en seria el tercer regidor, ha qualificat aquest procés d”agonia innecessària’.

26 de maig de 2011