Es recullen 68’300 kg d’excrements de gos en la via pública i zones verdes de Montesquiu

La Brigada de neteja voluntària que estava convocada per ahir diumenge per tal de realitzar una recollida d’excrements de gos va ser tot un èxit. […]


La Brigada de neteja voluntària que estava convocada per ahir diumenge per tal de realitzar una recollida d’excrements de gos va ser tot un èxit. Es va fer una batuda per tots els carrers del poble i les zones verdes; com per exemple, la zona de la deixalleria, tot el passeig del riu, la zona del cementiri, els dos parcs infantils o la Font d’en Nando, espais aquests especialment bruts.

Les pales, els rasclets, les caixes de cartró, les bosses, els guants de plàstic i sobretot una dosis elevada de bon humor han estat les eines i receptes bàsiques per deixar el poble lliure d’excrements. Amb dues hores de feina, es van recollir 68,300 Kg d’excrements per part de la vintena de participants.

Amb aquesta acció s’ha volgut fer notòria la responsabilitat que els propietaris de gossos tenen a l’hora de no deixar que els seus animals defequin al mig de la via pública. Cada vegada més, la ciutadania s’allunya del sentiment de defensa de l’espai públic o comunitari; aquest ha deixat de ser important. De la mateixa manera que no deixaries mai que el teu gos es cagués al mig del menjador de casa, tampoc ho hauries de deixar-li fer al mig del carrer.

Igualment hem volgut fer notori el passotisme i deixadesa d’obligacions amb el qual actua l’ajuntament davant aquest problema de brutícia i higiene pública, perfectament visible per tota la ciutadania, fet que el situa com a corresponsable directe d’aquests actes d’incivisme. Els prop de 70 Kg de merda, els veia tothom menys els responsables polítics de l’Ajuntament?

Seguint amb la mateixa campanya, en el propers dies APM-CUP penjarà uns cartells dissuasoris recordant a les persones que tenen gossos de l’obligació moral que tenen de recollir els excrements i també en el proper Ple presentarà una moció proposant la instal·lació de pipicans, més papereres de les que actualment hi ha, i la realització d’una campanya informativa i dissuasòria dirigida cap els propietaris d’animals.

Per un Montesquiu de tots i totes
Per un Ajuntament al servei dels ciutadans
 

Alternativa per Montesquiu – Candidatura d’Unitat Popular

Montesquiu, 6 de febrer de 2012

6 de febrer de 2012