Reus: La CUP denuncia la situació de les cartelleres populars

Les cartelleres: sense cabals, el poble no té veu. Les cartelleres populars desapareixen enmig de l’aparició de noves cartelleres privades. A l’últim ple celebrat a […]


Les cartelleres: sense cabals, el poble no té veu. Les cartelleres populars desapareixen enmig de l’aparició de noves cartelleres privades. A l’últim ple celebrat a Reus, la CUP plantejava una pregunta sobre l’estat de la qüestió de les cartelleres populars que fa anys que diferents entitats municipals sense ànim de lucre reclamen. Recordem que aquestes intervencions al ple, sense opció a rèplica, només es poden fer amb 150 assignatures que les avalin en cada cas –aquesta és la participació ciutadana que se’ns permet!

Al ple, el senyor Magrazó va explicar la recent aparició de noves cartelleres privades i l’alcalde va instar les entitats, una vegada més, a parlar-ne amb el consistori per arribar a un acord, com si aquesta petició es fes de bell nou i no s’hagués arribat a cap acord abans.
Sembla que l’alcalde no recorda el compromís que va contreure l’any 2005 d’instal·lar noves cartelleres populars i el mapa que aleshores es va presentar, que adjuntem a continuació:
Amb la totalitat d’aquestes cartelleres es permetia a les entitats reusenques anunciar els seus actes i no incórrer en el delicte d’enganxar cartells fora dels espais reservats a tal efecte i ser multades a causa d’això; d’aquí que l’alcalde també afirmava en un ban –el 6 de febrer de 2006– que es penalitzaria amb una multa de fins a 750 euros l’ús indegut dels anomenats «pirulins», per poder-los deixar a disposició exclusiva de les entitats.
La situació lluny de resoldre’s com es va pactar, ha empitjorat. Les paraules del senyor Pérez han quedat només en paper mullat o han demostrat que, realment, només volien fer callar les entitats que en diferents moments s’han fet sentir; ja que no s’han complert pas.
En aquesta tongada de noves cartelleres privades a la ciutat, sense l’aparició encara de les cartelleres que l’alcalde va prometre, l’Ajuntament no només mostra que es mou únicament per interessos pecuniaris, sinó que no escolta el poble, si no és a través d’aquesta via; ja que després de tot l’historial de demandes per part de les diferents entitats reusenques i que la CUP hagués formulat la pregunta al ple, amb les 150 signatures de 150 persones diferents al darrere, en comptes de posar més «pirulins» –i complir amb la seva paraula– n’ha tret un, el del carrer Batan, com es pot veure en les fotografies que s’adjunten:
La CUP-Reus considera que aquesta gestió és una falta total de respecte tant de cara a les entitats que conformen la ciutat com a la totalitat de veïns i veïnes, i recorda que l’Ajuntament ha d’estar al servei del poble i que ja n’hi ha prou tenir paraula d’ovella i fets de llop.
CUP-Reus
reus@cup.cat
www.reus.cup.cat
4 d'agost de 2010