Els reusencs i reusenques sortim al carrer un any després

Coincidint amb la jornada de mobilització mundial del 12-M, l’Assemblea Popular de Reus va convocar dos actes aquest dissabte. El primer, va ser al matí […]


Coincidint amb la jornada de mobilització mundial del 12-M, l’Assemblea Popular de Reus va convocar dos actes aquest dissabte. El primer, va ser al matí al barri Sol i Vista, on el president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar una residència pagada amb diners públics, però que gestionarà una empresa basca. A la tarda, fins a cinc-centes persones -en el moment de màxim afluència- es van manifestar pel centre de Reus, commemorant el primer aniversari de les acampades.

Esmorzar popular per la defensa dels serveis públics

Dissabte al matí al barri Sol i Vista, van inauguraruna residència per a la gent gran que feia mesos que s’havia acabat de construir. Fenomen similar a un altre centre de la ciutat que encara resta per inaugurar. Per tal de fer els honors, el president de la Generalitat Artur Mas i el Conseller de Benestar Social van passar per la ciutat, abans d’anar a inaugurar la nova muntanya russa de Port Aventura.

Una trentena de veïns, veïnes i activistes es van concentrar davant la residència, per tal de realitzar un esmorzar popular i rebre el president de la Generalitat amb una xiulada i crits en defensa dels serveis públics, i en contra de la corrupció i la privatització. L’esmorzar es va fer sense cap complicació, tot i la forta presència de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. Fins a un total d’una cinquantena de policies -superior al nombre de manifestants- van estar a sobre d’aquestes durant tota l’estona.

 

L’esperit de l’acampada continua viu un any després

A la tarda, des del Punt d’Informació que s’instal·là en aixecar l’acampada del 15-M, va arrancar una manifestació per recordar el primer aniversari d’aquesta efemèride. Al capdavant de la marxa, uns banquers anaven manejant amunt i avall una colla de polítics segons els seus interessos i amb l’ajut dels Motxos d’Essquadra, i una pancarta amb el lema “No som mercaderies en mans de polítics i banquers, som el 99%”. Un taüt i una pancarta en defensa dels drets laborals i els serveis públics, deixaven pas als i les manifestants, que en el moment de màxima afluència de la llarga marxa van arribar a les cinc-centes persones pel centre de Reus.

 

La manifestació, un cop baixada la raval Martí Folguera, es va desviar pel carrer Misericòrdia per fer un tomb a la plaça de la Pastoreta. Allà,  es va enganxar un paperògraf en una seu de Bankia, en la qual hi constaven les remuneracions dels representants dels partits i sindicats al seu consell d’administració, mentre que un altre grup cremava una capsa de cartró, en la qual es podia llegir “Borsa BCN”. Aquesta segona acció, es va realitzar per tal de reclamar la llibertat de la Laura Gómez, empresonada sota l’acusació de fer foc davant l’entrada de la Borsa de Barcelona.

Un cop realitzada aquesta acció, la manifestació va enfilar el passeig Prim per fer cap a la plaça de la Sardana. Allà, es van realitzar diferents parlaments per parlar de l’actual situació de l’ensenyament i dels serveis socials, així com per recordar de nou el paper de l’estat amb l’afer Bankia. Finalment, es va llegir el manifest de l’Assemblea Popular de Reus per cloure la marxa. Durant la seva lectura, també es van cremar dues figures de cartró amb el logotip del PP i Caja Madrid, que representaven les dues torres que hi ha Madrid, on té la seu la nova entitat bancària Bankia.

14 de maig de 2012