Sabadell: La consulta independentista mobilitza 23.709 persones

La CUP de Sabadell felicita els més de 900 voluntaris que al llarg del dia i de les darreres setmanes han fet possible aquesta demostració […]


La CUP de Sabadell felicita els més de 900 voluntaris que al llarg del dia i de les darreres setmanes han fet possible aquesta demostració d'autoorganització popular, la més important de la història recent de la nostra ciutat després de la Vaga del Metall.
La consulta a Sabadell aplega una participació de 23.709 persones. Amb aquesta xifra se supera la barrera psicològica del mig milió de catalans que han votat sobre la independència. Amb el 33,6% escrutat, el "sí" guanya amb un 91,82%. El vot "no" té un 5,6%, i el 2,4% de vot en blanc. Resultats detallats.

L'observador internacional Paulos Filipov, de la minoria macedònia de Grècia, ha dit que Europa no podia ignorar aquestes consultes i ha assegurat que les institucions europees les seguien atentament. 
 
La Consulta ha aconseguit en la jornada del 30 de maig a Sabadell un total de 23.702 vots que representa una participació del 13,67% respecte el padró de més de 16 anys i un 16,08% sobre el cens electoral.
 
Un fet a ressaltar de la Consulta de Sabadell és que per primera vegada el nombre total de vots anticipats (12.298) supera el nombre de vots que s’ha aconseguit als col·legis electorals el dia de la Consulta (11.404).
 
La Consulta sobre la Independència a Sabadell ha aconseguit un resultat de participació superior al de la Consulta sobre la Diagonal, que va comptar amb més de tres milions d'euros d'inversió, mentre que la consulta n'ha necessitat 50.000. 

Quan a la comparativa amb grans ciutats, la participació a Sabadell del 13,67% es situa en un nivell entremig, entre la que va aconseguir Lleida, amb el 8,23%, i la de Reus del 15% o Girona amb el 21,39%.

Després del resultat de la Consulta a Sabadell la participació acumulada en la Consulta sobre la Independència és del 20,50% sobre el total del padró majors de 16 anys i del 23,01% respecte del cens electoral, amb més de 510.000 vots acumulats.

Dades Consulta Sabadell:

Total Padró: 173.426

Total Cens: 147.410

Vot anticipat: 12.298 (7,09%)

Vots Totals: 23.702 (13,67%)

Dades globals Consulta sobre la Independència:

Total Padró: 2.490.506

Total Cens: 2.218.001

Vots Totals:486.589 + 23.702= 510.291

Participació respecte padró: 20,50%

Participació respecte cens electoral: 23,01%

=====================

Felicita els més de 900 voluntaris que al llarg del dia i de les darreres setmanes han fet possible aquesta demostració d'autoorganització popular, la més important de la història recent de la nostra ciutat després de la Vaga del Metall.
 
En la primera valoració de la consulta, la CUP de Sabadell es reafirma en que, per al nostre poble, l'autonomisme és ja una via morta.
Ara cal, més que mai, fixar l'horitzó en la creació d'una República Independent  que permeti al poble català decidir sobre els aspectes fonamentals (econòmics, territorials, etc) necessaris per a la construcció d'una societat plenament justa i igualitària.
 
Valoració de la Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell (CUP) de les primeres dades emeses per la  Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell sobre la Consulta per la Independència del 30M

Després de la jornada històrica que ha suposat el 30 M a Sabadell, des de la CUP fem les següents valoracions i consideracions:

  ⁃  Felicitem els més de 900 voluntaris que al llarg del dia i de les darreres setmanes han fet possible aquesta demostració d'autoorganització popular, la més important de la història recent de la nostra ciutat després de la Vaga del Metall.
  ⁃
  ⁃  Fem una valoració molt positiva de la Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell per la tasca duta a terme els darrers mesos i per l'èxit que suposa haver aconseguit més de 35 seus electorals en la nostra ciutat que han permès a més de 20.000 sabadellencs pronunciar-se en llibertat sobre el futur del nostre poble.
  ⁃
  ⁃  Considerem un èxit rotund la participació de desenes de milers de ciutadans en la consulta, més quan aquesta ha estat una iniciativa de la societat civil, mancada d'un finançament i suport institucional. En aquest sentit volem remarcar que el percentatge de participació en la consulta independentista ha superat el de la milionària i oficial consulta sobre la Diagonal.

  ⁃  La Consulta ha suposat un exercici de maduresa del nostre poble i, en concret, del moviment independentista, que, per primera vegada ha arribat a conscienciar i implicar àmplies capes de la nostra societat en la lluita per la plena sobirania nacional.
  ⁃
  ⁃  Encoratgem a la PAS, als centenars de voluntaris i als milers de votants a seguir treballant per allò que, després de la jornada d'avui, preveiem com un futur proper i imprescindible: la conquesta de la independència política de la nació catalana.

  ⁃  Ens reafirmem en que, per al nostre poble, l'autonomisme és ja una via morta. Ara cal, més que mai, fixar l'horitzó en la creació d'una República Independent  que permeti al poble català decidir sobre els aspectes fonamentals (econòmics, territorials, etc) necessaris per a la construcció d'una societat plenament justa i igualitària.

 

Font: www.llibertat.cat

30 de maig de 2010