Sabadell: La CUP de Sabadell rebutja fer coalició amb ERC, ICV i ES

L'Entesa per Sabadell estaria intentant configurar una candidatura amb les forces situades a l'esquerra del PSOE. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sabadell adverteix que […]


L'Entesa per Sabadell estaria intentant configurar una candidatura amb les forces situades a l'esquerra del PSOE. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sabadell adverteix que no participarà en una candidatura on hi hagi ERC i/o ICV-EUiA i considera que una coalició a cinc bandes "no suposaria un avenç per la ciutat".

D'altra banda, assegura que amb ERC i ICV "seria impossible desplegar un programa de transformació" a Sabadell i creu que "acabaria diluint-se i esdevenint una simple comparsa del PSOE".Tot amb tot, la formació anuncia que seguirà intentant aglutinar "el màxim de forces al voltant d'un projecte realment transformador per a la ciutat, per tal de fer de Sabadell un dels motors dels Països Catalans".

 

Davant les informacions aparegudes arran de la reunió entre ICV-EUiA, ERC, l'ES i la CUP:

La Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell vol fer públiques diverses consideracions respecte a les informacions aparegudes als mitjans locals sobre la reunió convocada per l'Entesa per tal de configurar una candidatura amb les forces situades a l'esquerra del PSOE (ERC, ICV-EUiA, ES i CUP). La CUP manifesta que:

– Durant la reunió, un dels representants d'ICV va demanar explícitament a les altres quatre organitzacions polítiques presents que fóssim discretes i no filtréssim res als mitjans d'informació; com ha quedat palès, els hi va faltar temps per córrer a fer-ho públic. Una organització que promet una cosa i després en fa una altra no està capacitada per a governar Sabadell amb la transparència, la coherència i el rigor que el poble exigeix.

-No participarà en una candidatura on hi hagi ERC i/o ICV-EUiA, ja que considera que no és més que donar oxigen als partits que ens han dut a la situació política actual. Cal recordar que van ser precisament aquests dos grups més CiU qui van fer alcalde de Sabadell a Manuel Bustos els anys 1999 i 2003.

– Considera que la consecució d'aquesta coalició a cinc bandes no suposaria un avenç per a la ciutat, ja que amb ERC i/o ICV-EUiA seria impossible desplegar un programa de transformació per a Sabadell, i acabaria diluint-se i esdevenint una simple comparsa del PSOE. En cap moment, aquestes formacions han deixat clar que no tornarien a reeditar un pacte amb el PSOE.

– Deixa la porta oberta a treballar per qualsevol iniciativa que tingui per objectiu construir una alternativa de ciutat, basada en un programa que aposti per una transformació radical, i que esdevingui vertadera alternativa a les polítiques gestores i sucursalistes de l'ajuntament i dels partits tradicionals que gestionen els governs del Principat i de Madrid.

– Remarca la impossibilitat de buscar acords allí on no n'hi poden haver, i la impossibilitat d'iniciar un projecte transformador de la mà d'unes forces que s'han demostrat com a simples gestors d'un model socioeconòmic que no compartim en absolut, i que és coincident amb el del PSOE. Entenem que ERC i ICV-EUiA són culpables, per acció i per omissió, de la situació que viu avui el poble català, contribuint des del govern de la Generalitat del Principat a la privatització dels serveis públics, reprimint els i les treballadores que defensen el seu lloc de treball, deslegitimant els moviments populars i negant-los el dret a prendre la paraula en decisions tant importants pel nostre país com el model educatiu, el model productiu, el dret a l'autodeterminació o el model econòmic que volem. Tot i això, la CUP Sabadell persistim en construir i aglutinar el màxim de forces al voltant d'un projecte realment transformador per a la ciutat, per tal de fer de Sabadell un dels motors dels Països Catalans.

30 de juliol de 2010