Sabadell: LES INFRASTRUCTURES A DEBAT?

Posicionament de la Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell davant el pla d'infraestructures, després de la negativa a deixar participar a la CUP en un debat amb […]Posicionament de la Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell davant el pla d'infraestructures, després de la negativa a deixar participar a la CUP en un debat amb la resta de forçes polítiques de Sabadell. Davant el debat al voltant de les infrastructures que la nostra ciutat i la nostra comarca necessiten, des de la CUP:


Davant el debat al voltant de les infrastructures que la nostra ciutat i la nostra comarca necessiten, des de la CUP:

 


1)     Reiterem la nostra posició favorable a l’aposta pel transport públic i col·lectiu com a única via per a la solució als problemes de mobilitat, i la nostra oposició a un model d’infrastructures d’efectes greument lesius i irreversibles amb el territori i amb la qualitat de vida dels ciutadans, com ara el model basat en autopistes i autovies que defensen els banquers, els especuladors i els governs català i sabadellenc.

 


2)     Apostem principalment pel desplegament en “Y” de la xarxa dels FGC fins a Castellar del Vallès i fins a Granollers, relligant Torre-romeu i el Poblenou de la Salut amb la resta de la ciutat i facilitant l’accés a les viles i els polígons industrials del conjunt del Vallès.

 


3)     Defensem una inversió en la xarxa de transport de mercaderies per ferrocarril que permeti equiparar el volum d’aquest (actualment el 4% del total a Catalunya) amb el dels estats europeus més avançats (40%), retirant així centenars de vehicles pesants de les nostres carreteres i autovies.

 


4)     Defensem la construcció d’una xarxa de tramvia urbà que, complementant les dues línies de ferrocarril, arribi a les zones més allunyades de les estacions dels FGC i RENFE i faciliti l’accessibilitat als barris de Can Llong, Can Gambús, Can Rull, els Merinals, la Creu de Barberà i les Termes.

 


5)     Reclamem un pla de millora de la xarxa de carreteres locals i comarcals que relliguen Sabadell i els nuclis urbans situats a l’est del Ripoll i al Vallès Oriental.

 


6)     Apostem per un servei d’autobusos interurbans realment eficient que garanteixi l’accés a la feina a les treballadores i treballadors dels polígons industrials de Santiga, Can Roqueta, Polinyà del Vallès, Ripollet, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans.

 


7)     Ens oposem frontalment a la construcció del 4t Cinturó (i del 4t Cinturó Bis ara anomenat “Ronda del Vallès”) ja que entenem que aquestes infrastructures, a banda de destruir i fragmentar el territori, no fan sinó agreujar els problemes,  afavorint l’especulació i consolidant cada cop més un model de desenvolupament urbà i de mobilitat absolutament insostenible.

 


8)     Felicitem a la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV) per la seva iniciativa de fer públic aquest debat donant la paraula a totes les forces polítiques i les entitats ciutadanes.

 


9)     Denunciem l’actitud prepotent i antidemocràtica del PSOE i el paper de comparses de tota la resta de grups amb representació al consistori que van negar a la CUP el dret a participar en el debat.

  


Candidatura d’Unitat Popular (CUP)


Sabadell, 10 de març del 2008

  www.cup.cat/sabadellsabadell@cup.cat

26 de març de 2008