Sabadell: Prou repressió a la joventut de la nostra ciutat

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell volem denunciar l’acte repressiu perpetrat per la policia autonòmica dels Mossos d’Esquadra  la matinada del passat dissabte […]Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Sabadell volem denunciar l’acte repressiu perpetrat per la policia autonòmica dels Mossos d’Esquadra  la matinada del passat dissabte al barri de la Creu Alta contra els joves que van assistir a un concert de l’Assemblea de Joves de Sabadell a la Plaça Creu Alta en motiu de la Festa Major del barri.


Dues furgonetes de la policia autonòmica fan identificar prop de quinze persones sense explicar-ne els motius, tres persones van rebre atenció hospitalària després que els Mossos d’Esquadra els ferissin amb cops de porra i empentes quan es disposaven a marxar del concert.  Els tres ferits es trobaven amb un grup de quinze persones que van ser aturades i arraconades a l’alçada de la plaça Marcet per la policia autonòmica sense conèixer el motiu. Segons testimonis presencials, els membres de la policia autonòmica van actuar amb prepotència i violència.


Davant d’aquests fets, des de la CUP volem manifestar:

  • L’actuació policial respon a les directrius polítiques de la Conselleria d’Interior d’incrementar el control policial contra qualsevol expressió social i política d’esquerres i independentista, augmentant d’aquesta manera la criminalització policial contra determinades opcions que son titllades de “molestes i perilloses”.
  • La nostra més absoluta solidaritat amb els joves agredits i el nostre suport públic a les activitats de l’Assemblea de Joves de Sabadell.
  • Denunciem que metre els Mossos portaven a terme aquesta actuació, a la mateixa hora un grup de nazis atacava l’Ateneu Escletxa, sense que cap dotació policial fes acte de presència.
  • Fem una crida a respondre, des de la denúncia i la mobilització social, a qualsevol abús i acte repressiu d’aquestes característiques.
  • Demanem la dimissió del Conseller d’Interior Joan Saura, com a màxim responsable polític dels Mossos d’Esquadra i de les seves actuacions.


No més repressió contra el jovent que lluita!

Els Mossos també son Forces d’Ocupació!

Candidatura d’Unitat Popular


Sabadell, 26 de maig de 2008

27 de maig de 2008