El Servei Català de Trànsit inicia els tràmits per multar Jordi Navarro, regidor per la CUP a Girona

El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona anuncia que no pagarà cap multa, després de rebre el requeriment de dades per haver-se negat […]


El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona anuncia que no pagarà cap multa, després de rebre el requeriment de dades per haver-se negat a pagar un peatge

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha iniciat els tràmits per multar el regidor i portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro. La formació ha fet públic que Navarro ha rebut recentment una notificació en què se li comunica que se li inicia un expedient sancionador, i en què se li fa un requeriment de dades per part del Servei Català de Trànsit (SCT), pel fet d’haver-se negat a pagar un peatge a la sortida de Girona Sud de l’AP7 el passat 20 d’abril, com a mostra de suport al moviment #novullpagar. Així, Navarro es converteix en un dels primers càrrecs electes contra els quals ha actuat el SCT per haver secundat l’acció d’insubmissió als peatges.

Davant d’aquest fet, la CUP ha anunciat la voluntat del portaveu gironí de mantenir-se ferm i negar-se a pagar qualsevol multa per no haver pagat el peatge. Així ho faran, igualment, els càrrecs electes i la resta de militància de la CUP. Segons han declarat, ‘l’acció de #novullpagar la vam començar en el moment de negar-nos a pagar un peatge, i l’hem de continuar a partir d’ara negant-nos a pagar les multes’. Igualment, la CUP ha anunciat el seu suport a la nova convocatòria del moviment #novullpagar, feta pública de cares al proper 17 de juny.

Des de la CUP han tornar a exigir tant el govern espanyol com al govern del Principat de Catalunya que ‘moguin fitxa davant la pressió popular contra l’actual sistema de peatges’, i han carregat contra l’empresa Abertis, a qui han acusat ‘d’estar-se enriquint a costa de buidar les butxaques de les classes populars catalanes’ per unes vies ‘que fa anys que s’han amortitzat’. Durant les darreres setmanes la CUP ha presentat mocions en diversos ajuntaments del Gironès per tal que les institucions locals es posicionin a favor del moviment #novullpagar, i en alguns municipis com Bordils la proposta ha prosperat.

23 de maig de 2012