Sitges, aparador d’Espanya

Des de la CUP i l’Ateneu volem denunciar que s’utilitzi Sitges com a imatge de l’Estat espanyol arreu de l’Estat i del món. Creiem que […]


Des de la CUP i l’Ateneu volem denunciar que s’utilitzi Sitges com a imatge de l’Estat espanyol arreu de l’Estat i del món. Creiem que la nostra riquesa cultural i identitària no té res a veure amb la imatge d’una selecció i d’una federació, la espanyola, que no permet el reconeixement d’oficialitat de les seleccions catalanes i que, tal i com es pot comprovar en el documental Fora de Joc, boicoteja utilitzant la coacció les possibilitats de les diferents federacions catalanes per poder competir de manera oficial.

Per aquestes qüestions i d’altres no entenem com des d’un govern municipal liderat per CIU, formació que públicament ha donat el seu suport a l’oficialitat de les seleccions catalanes, ara lligui la imatge de la vila a una selecció que no permet que puguem competir d’igual a igual amb altres nacions. Per ingressar uns quants euros cal rebaixar-nos i ser còmplices d’aquestes pràctiques? I més greu encara, cal rebaixar-nos d’aquesta manera sense que la productora hagi deixat un sol euro com és el cas?

Pensem que aquesta publicitat no reflecteix la voluntat de la majoria de sitgetans i que no deixa de ser una provocació més de les federacions espanyoles i de l’Estat per relacionar Catalunya i Espanya, i més en aquest moments on l’opció independentista cada vegada és més majoritària pels catalans i catalanes. No és de rebut que la selecció de l’Estat que boicoteja l’oficialitat de les nostres seleccions nacionals decideixi venir a una vila catalana a gravar anuncis de suport.

Aprofitem l’ocasió per denunciar les vexacions que van patir un grup de joves sitgetans que es passejaven per la zona propera al rodatge que van ser retinguts per membres de seguretat i agents de la policia que no els van permetre poder acostar-se a la zona propera a la Fragata degut al tipus de vestimenta que duien. Els joves després d’una breu discussió van decidir marxar del lloc per no provocar altres problemes. Des del conjunt de l’Esquerra Independentista de Sitges els hi donem tot el nostre suport i encoratjar-los a seguir mantenint viva la flama d’un poble que lluita per la seva llibertat.

 

Candidatura d’Unitat Popular de Sitges (CUP-Sitges)

Ateneu Popular de Sitges

1 de juny de 2012