Tarragona: La CUP es presenta en una Cambra de Comerç plena de gom a gom

Els ponents van explicar el projecte i van animar els tarragonins a participar-hi per fer net a la política municipal. Una vuitantena de persones van […]


Els ponents van explicar el projecte i van animar els tarragonins a participar-hi per fer net a la política municipal. Una vuitantena de persones van assistir a l'acte de presentació de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona. Dos militants de la ciutat, Roser Perendreu i Santi Fortuny, van fer un recorregut virtual per la ciutat explicant què en pensen de la gestió actual, a més d'aprofitar per exposar la ideologia de la Candidatura: independentista, per la justícia social i en defensa dels drets dels treballadors. Els van acompanyar Marc Sallas, membre de la CUP de Badalona i del Secretariat Nacional de la CUP, Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a Mataró, i Julià de Jòdar, escriptor guanyador de diversos premis literaris i vinculat a l'Esquerra Independentista.

“Comencem el nostre recorregut anant a demanar un plànol de la ciutat a l'Ajuntament”, així és com es donava per iniciada l'explicació que feia Santi Fortuny, membre de la CUP de Tarragona, passant per diversos carrers de la ciutat, denunciant l'oblit a què exposa l'Ajuntament tots els barris, reclamant millores en matèria d'urbanisme, transports, medi ambient, polítiques socials, etc. tant al centre com fora d'ell. Entre rialles del públic, que omplia la Sala d'Actes de la Cambra de Comerç en la presentació de la Candidatura d'Unitat Popular de Tarragona, la nova cara a les properes eleccions municipals, que pretén deixar en evidència la corrupció present als equips de govern de la ciutat.

Roser Perendreu, membre també de la CUP de Tarragona, informava al principi del que han fet en aquests dos anys d'existència, esmentant les diverses lluites, tan nacional com social o laboral, en què han estat immersos amb la resta de moviments socials. A continuació, Marc Sallas, membre del Secretariat Nacional, va explicar el sentit de la seva existència en aquest mapa polític tan complex, tot dient que calia una força assembleària, des de la base, que denunciés les corrupció de la classe política i que ho fes des del catalanisme. Després, Xavier Safont-Tria va exhibir la feina feta durant els darrers tres anys a l'Ajuntament de Mataró, al qual han interposat vuit contenciosos administratius i tenen diversos càrrecs municipals denunciats davant dels jutjats per corrupció, una cosa que, segons ha confessat, només es pot fer des de la representació, per tal de poder accedir a tota la informació.

D'altra banda, l'escriptor Julià de Jòdar, juntament amb la resta de ponents, va resoldre diversos dubtes del públic, entre ells què diferencia la CUP de la resta de candidatures a les eleccions a l'hora de no corrompre's després d'assolir la representació o el mateix govern, un govern al que la mateixa CUP va fer referència en afirmar que el proper 22 de maig de 2011 pensaven ocupar catorze dels vint-i-set seients del saló de plens per tal d'impulsar una política feta de manera totalment participativa des del poble. Els membres de la formació asseguraven que la seva manera participativa i oberta de funcionar, així com el contacte estret que tenen amb els moviments socials o la rotativitat dels càrrecs, n'impedien tota distorsió, com és el cas d'altres CUP amb representació a diversos municipis com Vilafranca, Valls, Vic, Arbúcies, Mataró, etc.

I, per acabar, van animar tots els tarragonins a participar en la CUP, que es reuneix cada dijous a les vuit del vespre al Casal Popular Sageta de Foc (c/ Trinquet Vell, 15), o a enviar-los propostes mitjançant el correu; una via, la d'Internet, que han renovat amb una nova pàgina web que exposa també la nova imatge de campanya.

15 de desembre de 2010