Terrassa: La CUP davant la detenció d’un dels seus militant

L'independentista Jaume Soler, detingut per policies de paisà el dilluns 10, ha sortit aquest migdia en llibertat de les dependències dels jutjats de Vilanova i […]L'independentista Jaume Soler, detingut per policies de paisà

el dilluns 10, ha sortit aquest migdia en llibertat de les dependències

dels jutjats de Vilanova i la Geltrú. La seva situació jurídica és,

però, de "llibertat amb càrrecs" relacionats amb les protestes i amb la crema de la pantalla gegant

construïda a Terrassa per projectar un partit de la selecció espanyola

de futbol el passat 20 de juny. L'acusació sobre el detingut seria la

de "desordres públics". A la declaració davant del jutge, el detingut

ha manifestat que el dia dels fets imputats ni tan sols es trobava a

Terrassa i que ell no hi tenia cap relació. Segons han manifestat

membres d'Alerta Solidària,

l'alliberament de Soler es deu al fet que "no tenen cap prova" per

incriminar-lo en els fets de la pantalla de Tele5 i que "probablement

arxivaran el cas".


Diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista ja han emès comunicats de suport a en Jaume Soler com: Alerta Solidària, Endavant (OSAN) de la qual també n'és militant, la COS , i algunes CUP, com la de Girona, Terrassa o Sant Cugat que han emès un comunicat de suport (llegiu-lo també a continuació). Vegeu també a continuació els enllaços del tractament de la notícia a la premsa digital.


El

passat dilluns 10 d'agost en Jaume Soler, militant de la CUP de

Terrassa, ha estat detingut a les 12 del migdia per part d'agents de

paisà del cos dels Mossos d'Esquadra. La detenció s'ha produït al seu

domicili de Vilanova i en presència dels seus dos fills i la seva

companya. En cap moment els agents han explicat el motiu de la detenció.

En Jaume és conegut al Terrassa i al Vallès pel seu compromís polític, social i ecologista amb diverses entitats,entre elles la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa. Des de la CUP entenem que:

-aquesta detenció ha tingut lloc en plena època vacacional de manera gens gratuïta i totalment premeditada per evitar al màxim el ressò i la solidaritat vers el nostre company;

-que es tracta d'una agressió contra l'Esquerra Independentista local i nacional, contra aquells qui lluitem en defensa dels drets nacionals i socials de Terrassa, del Vallès i dels Països Catalans.

Considerem igualment els seus caps polítics, membres del govern autonòmic, responsables d'aquesta actuació, i d'actuar una vegada més com a força col·laboracionista de la política repressiva de l'Estat contra els moviments populars terrassencs i catalans.

Per tot això, exigim la immediata posada en llibertat del nostre company i convoquem els ciutadans i els moviments socials de la nostra ciutat a participar en la concentració que tindrà lloc dimarts dia 11 d'agost a les 10 del matí davant dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, on està previst que el traslladin a declarar.

Així mateix, fem una crida a participar i romandre atents a totes les properes mobilitzacions de protesta que es convoquin, entre elles la que la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa convocarà en les pròximes hores.

Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa

Dilluns 10 d'agost de 2009


==================================


COMUNICAT CUP GIRONA


La CUP de Girona se solidaritza amb el militant independentista de Terrassa Jaume Soler

Va ser detingut ahir per agents dels Mossos d'Esquadra a vilanova i la Geltrú

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona vol manifestar la seva solidaritat amb el militant d'endavant (OSAN) i de la CUP, Jaume Soler, Veí de Terrassa i detingut pels Mossos d'Esquadra davant de la seva família a la localitat de Vilanova i la Gelgrú, sense cap explicació sobre els motius de la seva detenció.

A l'espera que en Jaume passi a disposició judicial i pendents dels actes de suport que es vagin produint, la CUP de Girona vol refermar la seva solidaritat amb aquest company i denunciar alhora la repressió política que exerceixen els Mossos d'Esquadra, que una vegada més actuen com a braç armat de l'estat espanyol, en una estratègia de repressió i criminalització de la militància de l'esquerra independentista que ens recorda temps passats.

Des d'aquestes ratlles encoratgem a les classes populars del país a afegir-se als actes de suport i mobilitzacions convocades per  reclamar la llibertat immediata d'en Jaume.

Girona, 11 d'Agost de 2009

Països Catalans

Independència i Socialisme!


================


ALGUNS ENLLAÇOS A LA PREMSA DIGITAL


– Edidió Impresa del DIARI AVUI


– Edició Terrassa DIARI AVUI Digital


– Diari digital e-Notícies


L'Accent (edició Digital)


– El Debat.cat

11 d'agost de 2009