TUTTE SIAMO ANTIFASCITI


El passat dissabte 10 de febrer, col·lectius italians antifeixistes i per la defensa dels drets socials, es van manifestar contra l’obertura d’una nova seu del partit neofeixista italià Casapound, a Piacenza. 

Casapound és un moviment neofeixista, que basa el seu discurs en el racisme mes recalcitrant que va quallant a diferents parts d’Europa, i que comença a tenir forta presència a l’Estat italià, fins al punt de presentar-se a les properes eleccions del 8 de març amb esperances de treure representació al Parlament.

La resposta de la polícia italiana davant el rebuig popular a aquesta organització política, va ser protegir la seu del partit i enfrontar-se amb les manifestants antifeixistes que allà es van concentrar. La brutalitat policial, va ser l’enèsim capítol que els moviments alternatius per defensa dels drets socials i l’antifexisme a Itàlia pateixen. El resultat ha estat la detenció aquesta setmana de tres companys, un estudiant de Bolonya, un militant del centre social Askatasuna de Tori, del col·lectiu NO al TAV, actius en la lluita en defensa per la casa i la lluita antifeixista i un afiliat al sindicat SI-COBAS, acusades d’haver mostrat resistència i agredir a forces policials.

Aquest episodi és una mostra més de la connivència entre les forces estatals, l’establishment polític i econòmic, amb la ultradreta a Itàlia. Fets semblants ocorren a l’Estat espanyol des de fa molts anys i que la CUP i el conjunt de l’esquerra independentista hem assenyalat i criticat. Són fets que passen arreu d’Europa i que des de l’esquerra antifeixista hem de saber combatre. 

Per això diem ben fort i ben alt, que totes som antifeixistes. Tot el nostresuport i solidaritat des dels Països Catalans a la lluita antifeixista a l’Estat Italià.

17 de febrer de 2018