El Vendrell: «Cap estatut ens farà lliures, independència!»

Comunicat de la CUP del Vendrell. Desprès d’esperar 4 anys, finalment hem conegut la sentència del Tribunal Constitucional pel que fa al recurs contra l’Estatut […]


Comunicat de la CUP del Vendrell. Desprès d’esperar 4 anys, finalment hem conegut la sentència del Tribunal Constitucional pel que fa al recurs contra l’Estatut d'Autonomia de Catalunya presentat pel PP. La vergonyosa espera ha finalitzat de la manera que molta gent s’esperava i l’estatut, que va ser  votat pel poble català en referèndum, ha estat retallat.

La sentència del TC no ha fet sinó demostrar el que sempre hem denunciat, que la via autonomista, la via de buscar l’encaix dins d’un estat espanyol amb unes institucions heretades del franquisme i d’una falsa transició,  és una carreró sense sortida, on l’únic resultat per a nosaltres és la frustració dels nostres drets democràtics com a poble.

També ens ha demostrat com la nostra classe política parlamentària no ha fet més que mantenir les quotes de poder guanyades fins ara, mantenint a la població, de forma cínica i hipòcrita, la il·lusió en que s'havia de confiar en la reforma estatutària com a mitjà per augmentar l’autogovern.

El govern espanyol ja ha dit clarament que el camí s'ha acabat i la sentencia del TC fa èmfasis en la indissoluble unitat d’Espanya, unitat garantida, en última instància, per l’exèrcit espanyol. En aquest panorama els “nostres” polítics no han fet més que pidolar les engrunes que ens deixa la legalitat espanyola, negadora del dret a l’autodeterminació (entre altres).

Front a l’estatut i els seus partits defensors la societat catalana conscienciada ha decidit des de fa un temps, apostar per la democràcia directa, l’autoorganització i per reivindicar el nostre dret a decidir lliurament. Les consultes per la independència, organitzades per la societat civil a tot el principat, ens ha demostrat que existeix una alternativa a les seves lleis, als seus estatuts i a les seves constitucions, i aquesta es troba en la desobediència i en l’exercici directe dels nostres drets com a  poble i com a persones.  

Des de l’Esquerra Independentista i Revolucionària ens reafirmen en el nostre compromís en la construcció d’una societat igualitària i justa en el marc d’uns Països Catalans lliures i independents. Per aquest motiu rebutgem les formes tradicionals de fer política, que busquen la pervivència d’unes institucions i legalitats cada cop més elitistes i allunyades dels problemes de les classes populars.

Per aquest motiu, la CUP del Vendrell convoquem a la ciutadania vendrellenca a una concentració de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional i per reclamar la nostra aposta per la independència, el proper divendres 9 de juliol, a les 19:30, a la Plaça Vella.

Tanmateix fem una crida a la mobilització i, participació a la manifestació, que sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” recorrerà els carrers de Barcelona el proper dissabte 10 de juliol. Aquesta manifestació començarà a les 18 h a la Diagonal amb Passeig de Gràcia.

LA NOSTRA ALTERNATIVA: INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!

6 de juliol de 2010